James Blunt biedt excuses aan voor hitsingle You’re Beautiful

Geschreven door op 21 oktober 2014 om 11:48
James Blunt - Foto: DoD News Features - (Bron: Wikimedia Commons)

James Blunt heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor het schrijven van hitsingle You’re Beautiful. Dat meldt NME

You’re Beautiful maakte deel uit van James Blunt debuutalbum Back to Bedlam. Met het album uit 2004 bereikte de Britse songwriter nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Alleen in het Verenigd Koninkrijk verkocht de zanger al meer dan 600.000 exemplaren.

In een interview met Hello Magazine verontschuldigd James Blunt zich ondanks het succes voor de mate waarin het nummer “mensen begon te irriteren”. “Het nummer werd constant door de strot van luisteraars gedouwd en werd al snel vervelend. Daaropvolgend begonnen de mensen de achterliggende artiest (red. James Blunt) met datzelfde woord te associëren.”

“Ik heb een aantal over-de-top-emotionele, neerslachtige nummers waar ik bekend om sta”, vervolgde James Blunt. “Maar ik denk dat dat nu achter de rug is.”

James Blunt

James Blunt

James Blunt, die volledig James Hillier Blount heet, werd op 22 februari 1974 geboren in Tidworth, Engeland. Hij is naast muzikant, songwriter en zanger ook een officier in het Britse leger geweest. In 2002 kreeg James Blunt voor het eerst een platencontract. Twee jaar later bracht hij zijn debuutalbum Back to Bedlam uit. Het was echter niet de eerste single High, waar de zanger bekend om werd zijn. Zijn tweede single, You’re Beautiful, die eerst alleen in Engeland uitgebracht zou worden, werd een wereldwijde hit. In bijna alle landen behaalde de single de nummer 1-positie.

Toch kreeg James Blunt in zijn loopbaan ook veel kritiek te verduren, mede omdat You’re Beautiful zo vaak op radiozenders gedraaid werd dat mensen hem en zijn muziek zat werden. In 2006 werd de naam James Blunt opgenomen in het Britse Dictionary of Cockney Rhyming Slang (a ‘right James Blunt’), in verhouding tot het Engelse woord ‘cunt’.

Het laatste album van de zanger,Moon Landing, kwam in 2013 uit, zijn eerste release sinds hij een tijdelijk met zijn muziek stopte.

Beluister hieronder de eerder zo gewaardeerde, en later zo gehate single You’re Beautiful.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
James Blunt Nieuws · Nieuws