Kyteman speelt eerste concert voor doof meisje in Paradiso

Geschreven door op 7 augustus 2014 om 10:06
Persfoto Kyteman en Vera (Persbericht Vodafone)

Kyteman geeft, als onderdeel van het Vodafone Firsts-programma, een uniek optreden in Paradiso voor de dove Vera van Dijk, die dankzij een cochleair implantaat (CI) sinds kort geluiden kan horen. Speciaal voor Vera zal Kyteman een lied ten gehore brengen dat hij opnieuw componeert op basis van Vera’s gehoorkwaliteit. Nederland kan vanaf vandaag suggesties indienen voor het liedje dat Kyteman zal spelen tijdens Vera’s allereerste concert.

Voor het eerst een concert ervaren na je hele leven doof te zijn geweest. Op 25 augustus gaat de 19-jarige Vera van Dijk uit Maarn dit meemaken. Speciaal voor haar zal muzikaal genie Kyteman, samen met zijn achttienkoppige orkest, een bijzonder optreden verzorgen in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Kyteman speelt tijdens het concert ook een nummer dat door het Nederlandse publiek wordt geselecteerd en speciaal op Vera’s gehoor is aangepast. Voor Vera, die dankzij een cochleair implantaat sinds twee jaar weer beperkt kan horen, gaat haar grootste wens in vervulling.

Nederland helpt Kyteman in zoektocht

Welk liedje móet je beslist horen als je voor het eerst naar muziek kan luisteren? Nu de concertdatum nadert is dat de vraag die Kyteman bezighoudt. “Ik ben benieuwd met welke suggesties Nederland komt”, zegt Kyteman. “Er zijn zoveel verschillende genres en tracks om uit te kiezen. Met Vera’s hulp componeer ik een speciale versie van het nummer dat Nederland aandraagt, zodat het op haar gehoorkwaliteit aansluit en perfect bij haar binnenkomt. Het resultaat horen jullie op 25 augustus.”

Via www.firstconcert.nl en middels #FirstConcert kan het publiek Kyteman helpen met de selectie van het nummer, door een nummer aan te dragen. Bekijk hier de video oproep:

Een eerste keer voor alles

Het concert is onderdeel van het wereldwijde Vodafone Firsts-programma dat mensen helpt om iets voor de eerste keer te beleven. “Ik voel me vereerd dat Kyteman en zijn orkest speciaal voor mij een nummer opnieuw gaan arrangeren”, zegt Vera. “Voordat ik kon horen hielp mijn broer, die op het conservatorium zit, mij altijd om muziek te beleven via de trillingen van zijn gitaar. Zo kon ik alsnog van muziek genieten. Alsnog bleef ik nieuwsgierig naar klanken en melodieën. Dat Kyteman mij in staat stelt echt muziek te beluisteren is voor mij een droom die werkelijkheid wordt. Nu kan ik samen met mijn broer genieten van een concert zoals iedere andere leeftijdsgenoot.”

Kyteman

In 2009 brak Kyteman (Colin Benders), door met zijn debuutalbum “The Hermit Sessions”. Hierop volgde een tour met zijn ‘Kyteman’s HipHop Orchestra’. Na vervolgens enkele jaren gevuld te hebben met verschillende projecten, trommelde Kyteman in 2012 het orkest weer op voor een nieuw project. Onder de noemer ‘The Kyteman Orchestra’ bracht het gezelschap het gelijknamige tweede album uit. Dealbums van Kyteman zijn momenteel in de aanbieding bij Bol.com. Klik hier voor Kyteman cd’s met korting.

Volg het laatste Kyteman nieuws

Mis nooit meer een concertaankondiging, voorverkoop of albumrelease van de zanger Volg Artiestennieuws op Facebook.

Wij houden jou graag op de hoogte van het laatste nieuws over Kyteman!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Kyteman Nieuws · Nieuws