10 albums om in 2019 naar uit te kijken

Geschreven door op 28 december 2018 om 15:27
2019 Dua Lipa - Foto: Sächsische LOTTO-GmbH's photostream - Bron: CC Flickr (CC BY-ND 2.0)

2018 is alweer bijna voorbij en daarom is dit het moment om vooruit te gaan kijken naar wat 2019 gaat brengen op muziekgebied. De redactie van Artiesten Nieuws heeft een lijst samengesteld met de beste albumreleases van 2019!

10. Avril Lavigne – Head Above Water

In 2019 komt ‘Sk8er Boi’-zangeres Avril Lavigne met haar nieuwe album ‘Head Above Water’. De plaat van de Amerikaanse zangeres wordt in februari uitgebracht. Van het album ‘Head Above Water’ zijn de nummers ‘Head Above Water’ en ‘Tell Me It’s Over’ al uitgebracht.

YouTube player

9. De Staat – Bubble Gum

Ook op Nederlands muziekgebied valt er in 2019 weer genoeg te beleven! Zo komt rockband De Staat in januari met een gloednieuw album genaamd Bubble Gum. Van dit album zijn de nummers ‘Kitty Kitty’, ‘I’m Out of Your Mind’ en ‘Mona Lisa’ al gereleased.

YouTube player

8. Backstreet Boys – DNA

De mannen van de Backstreet Boys komen in 2019 met hun tiende album genaamd DNA’Nummers van dit gloednieuwe studioalbum zijn onder andere geschreven door Shawn Mendes en One Republic-frontman Ryan Tedder. Van de plaat, die in januari wordt uitgebracht, zijn ‘Don’t Go Breaking My Heart’ en ‘Chances’ al als single uitgebracht.

YouTube player

7. Lana Del Rey – Norman Fucking Rockwell

Volgend jaar komt de Amerikaanse zangeres Lana Del Rey weer met nieuw materiaal. Van het album genaamd ‘Norman Fucking Rockwell’ zijn ‘Mariners Apartment Complex’ en ‘Venice Bitch’ al gereleased. De plaat wordt ergens in het voorjaar van 2019 verwacht.

YouTube player

6. Bring Me The Horizon – AMO

In januari komt het nieuwe album van de Britse band Bring Me The Horizon uit. ‘AMO’ is de opvolger van het succesvolle album ‘That’s The Spirit’ uit 2015. Van het nieuwe album zijn de nummers ‘Mantra’ en ‘Wonderful Life’ al gereleased.

YouTube player

5. The Weeknd – Chapter 6

In 2019 komt het nieuwe album van R&B zanger The Weeknd uit. Wanneer we de opvolger van het succesvolle album ‘Starboy’ kunnen verwachten is echter nog niet bekend. Afgelopen jaar bracht de zanger nog zijn EP ‘My Dear Melancholy’ uit.

YouTube player

4. Dua Lipa – TBA

2018 was het jaar van popzangeres Dua Lipa, met hits als ‘One Kiss’ en ‘Electricity’. En in 2019 gaat ze gewoon keihard door met de release van haar tweede album. Hoe de nieuwe plaat gaat heten en wanneer het wordt uitgebracht is nog niet bekendgemaakt.

YouTube player

3. Mark Ronson – Late Night Feelings

Na vier jaar kunnen we eindelijk weer nieuw werk verwachten van Mark Ronson. De succesvolle producer bracht onlangs een samenwerking uit met Miley Cyrus. Het nummer ‘Nothing Breaks Like a Heart’ verschijnt ook op het nieuwe album van Ronson. Daarnaast kun je op het nieuwe studioalbum ook samenwerkingen verwachten met onder andere Lykke Li, Yebba en Kevin Parker.

YouTube player

2. Rihanna – TBA

In 2019 kunnen we eindelijk weer nieuw materiaal verwachten van Rihanna. Momenteel is de zangeres namelijk druk bezig met het opnemen van nieuwe songs die op het te verwachten album zullen verschijnen. Wanneer de opvolger van het album ‘Anti’ uitkomt, is nog niet bekendgemaakt.

YouTube player

1. Ariana Grande – Thank U, Next

Volgend jaar komt popqueen Ariana Grande terug met haar album ‘Thank U, Next’. Van deze plaat zijn de tracks ‘Imagine’ en ‘Thank U, Next’ al als single uitgebracht. Wanneer we het nieuwe studioalbum van Ari kunnen verwachten is nog niet bekend.

YouTube player

 

Bronnen: Bol.com, Spotify, BBC, Cosmopolitan

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.