The Corrs terug met nieuw materiaal

Geschreven door op 28 oktober 2015 om 13:46

De Ierse familie Popgroep The Corrs brengt na een rustperiode van zo’n 10 jaar, eindelijk nieuw materiaal uit. Een gloednieuw album verschijnt eind november.

Nieuwe Album ‘White Light’

‘’White Light” is de titel van het nieuwste album van de band die vanaf 1995 zo’n 40 miljoen platen verkocht. De zussen Andrea, Caroline, Sharon en hun broer Jim starten tevens een nieuwe tournee vanaf 2016. Dit alles werd onlangs via hun officiële Facebook-pagina bekend gemaakt.The Corrs

RUSTPERIODE EN SOLOALBUMS

De band – bekend van hitsingles als “Runaway”, “So Young” en “Breathless” – deed het de afgelopen jaren rustig aan. Zo bevielen de zussen van meerdere kinderen en ook Jim was druk met het vaderschap. Daarnaast brachten zowel Andrea als Sharon meerdere soloalbums uit. Andrea verscheen met “Ten Feet High” (2007) en “Lifelines” (2011) terwijl Sharon met “Dream Of You” (2010) en “The Same Sun” (2013) kwam. Ieder soloalbum werd commercieel gezien echter geen succes. Hieronder kun je luisteren naar ‘Ten Feet High’.

YouTube player

COMEBACK IN 2015

Ondanks de soloprojecten en privé levens buiten de spotlights, werd een comeback voor The Corrs als band nooit uitgesloten en deze is dit jaar dan eindelijk een feit.

Voor het nieuwe album werkte de band samen met producers John Shanks en Chris Young. Toch wordt de herkenbare sound van The Corrs het meest gekenmerkt door de verschillende muziekinstrumenten die de leden zelf bespelen. Op “White Light” zullen dan ook als vanouds weer Andrea’s tinwisthle, Caroline’s drumpartijen, Sharon’s vioolspel en Jim’s gitaar, keyboard en pianokunsten te horen zijn.

YouTube player

NIEUWE SINGLE “BRING ON THE NIGHT”

“White Light” wordt voorafgegaan door een nieuwe single getiteld “Bring On The Night”. Het nummer beleefde onlangs zijn première op het Britse BBC Radio 2. De release van de single staat gepland voor begin november. Het nieuwe album verschijnt op 27 november.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags: