Geen smartphones meer bij concerten?

Geschreven door op 29 november 2018 om 11:18
Credits: Pixabay (publiek domein) - YBN Cordae

Concertbezoekers zien graag minder smartphones tijdens muziekevenementen. Dat blijkt uit onderzoek van Ticketplatform Eventbrite.

Smartphones weg?

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en we gebruiken ze dan ook de hele dag door. Zelfs tijdens concerten hangen er voor het grootste deel digitale schermpjes in de lucht. Wellicht betrap jij jezelf erop dat je altijd filmpjes en foto’s maakt, of erger jij je er juist groen en geel aan. Ticketplatform Eventbrite heeft onderzoek gedaan naar wat het publiek nu eigenlijk denkt van het smartphonegebruik tijdens muziekevenementen. Zo’n 500 Nederlandse concertbezoekers zijn geïnterviewd. Uit de resultaten blijkt dat 51,6%  liever minder smartphones of zelfs helemaal geen mobieltjes meer ziet tijdens muziekevenementen.

Oplossingen

Meer dan de helft van de bezoekers ziet dus graag minder telefoons tijdens concerten, maar de overige 48,4% zegt er geen probleem mee te hebben. De smartphone helemaal verbieden is volgens 88,8% van de bezoekers geen goed idee. Alternatieve oplossingen zijn je mobiel op stil of vliegtuigmodus zetten. Bezoekers verzoeken om geen foto’s en video’s te maken of bijvoorbeeld de lens van je telefoon afplakken.

Artiesten roepen fans op om telefoon weg te doen

Sommige artiesten vragen aan de fans persoonlijk om hun smartphone weg te doen. Zo vroeg Adele tijdens een concert aan een fan om te stoppen met filmen en gewoon te genieten van het concert. Bekijk hieronder het fragment:

YouTube player

 

Wat vind jij? Moeten de smartphones helemaal weg bij concerten? Laat het weten in de poll!

 

Bronnen: YouTube, eventbrite.nl, countercontent

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Nieuws