De beste nummers van The Weeknd

Geschreven door op 3 februari 2022 om 10:39
The Weeknd - Foto: Kayla Johnson (Wikimedia Commons)

The Weeknd had concerten gepland in Nederland, maar zijn optredens in de Ziggo Dome zijn helaas afgelast. Helaas kun je al wel raden waardoor deze keuze gemaakt is door de zanger uit Canada. Jawel, het coronavirus heeft opnieuw roet in het eten gegooid. Desondanks zal The Weeknd alsnog een keer terugkeren naar Nederland, al is nog niet duidelijk wanneer zijn nieuwe concerten in ons land plaats zullen vinden. Gelukkig kun je op het moment al volop genieten van zijn muziek, ook doordat zijn nieuwe album Dawn FM onlangs werd uitgebracht. Het is een heerlijke plaat om op te zetten tijdens nieuwbouw stucen, net als de onderstaande nummers van The Weeknd. [ADVERTORIAL]

Starboy ft Daft Punk

De eerste Daft Punk-samenwerking van The Weeknd was een hit. “Starboy” belandde op nummer één in de Billboard Hot 100 en heeft momenteel ruim een miljard views op YouTube, waardoor het zijn weg vindt naar de top 50 van meest bekeken YouTube-video’s aller tijden, en veruit de meest bekeken video van The Weeknd is. Alles wat The Weeknd The Weeknd maakt, is in Starboy zeker aanwezig. Het gepraat over drugs, liefde en zijn roekeloze levensstijl zijn allemaal belangrijke gespreksonderwerpen, maar gekleed in een meer radiovriendelijke manier waar je zeker naar kunt luisteren terwijl je beton cire aanbrengt in je woning.

Can’t Feel My Face

“Can’t Feel My Face” is de grootste cross-over van The Weeknd op het gebied van pop. Vergelijkingen met Michael Jackson zijn nog nooit zo nauwkeurig geweest als de zanger uit Toronto klaagt over een springerige en energieke productie van Max Martin. Dit nummer van The Weeknd bracht maar liefst negentien weken door in de top tien van de Billboard Hot 100-hitlijst, met drie niet-opeenvolgende weken op nummer één voordat het werd overtroffen door zijn eigen single “The Hills”. The Weeknd bewees met Can’t Feel My Face dat hij echt een bonafide popster is.

The Morning

Een favoriet van veel fans, “The Morning” is een veel warmer nummer van House of Balloons waarin The Weeknd zingt over een stripper/prostituee van de avond ervoor. Na een lange nacht komt de ochtend, hij denkt terug aan zijn schijnbaar geëngageerde relatie met dit meisje terwijl hij beroemd zingt: “All that money, the money is the motive.” Dit nummer is een van de meest levendige verhalen in zijn hele productie, wat ervoor zorgt dat The Morning absoluut een aanrader is om van te genieten terwijl je aan het stucen bent.

The Hills

“The Hills” doet denken aan de jeugdherinneringen van The Weeknd uit zijn eerdere werk, maar dan op een beroemde schaal. In plaats van de straten van Toronto te verscheuren, speelt hij nu in de heuvels van LA. Ondanks de harde, atmosferische synths, de vuile teksten en de flagrante verwijzingen naar drugsmisbruik, blijft zijn levensstijl bestaan. Hij zinspeelt op een affaire met een al even beroemde ster, terwijl hij door het refrein herhaalt: “I only love it when you touch me, not feel me..” The Hills toont een zelfvoldane authenticiteit waar we echt van zijn gaan houden bij de muziek van The Weeknd.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Sponsored Content