Waar luisteren we naar tijdens het autorijden?

Geschreven door op 6 december 2021 om 13:53
Auto Muziek, Autobestuurders - Foto via Pixabay

De auto is al lang een favoriete plek om van muziek te genieten, geholpen door de opkomst van streaming en de aanhoudende populariteit van radio. Wetenschappers onderzochten dan ook waar autorijders naar luisteren en waarom ze dat doen. Hieruit bleek dat veel mensen vinden dat muziek beter klinkt als ze onderweg zijn. Autoreizen bieden ons een uitstekende gelegenheid om bij te praten met de nieuwste geluiden en te genieten van een vleugje muzikale nostalgie terwijl we de bezienswaardigheden bekijken. In dit artikel kun je nog meer lezen over de resultaten van het onderzoek. (ADVERTORIAL)

Waarom luisteren we naar muziek tijdens het autorijden?

Uit een recent onderzoek naar de muziekvoorkeuren van autobezoekers, wat uitgevoerd is doorwetenschappers in het Verenigd Koninkrijk, blijkt dat 58,8 procent van de deelnemers in de auto naar muziek luistert puur omdat ze van muziek houden. Anderen zeggen dat ze muziek in de auto spelen omdat ze graag zingen tijdens hun reizen – en ook omdat de ritten hierdoor korter voelen dan dat ze daadwerkelijk zijn. Bijna een kwart van de ondervraagden geeft aan dat muziek hen helpt gefocust te blijven tijdens het rijden. Een auto huren om er vervolgens in muziek te luisteren is dus zeker een aanrader voor deze mensen.

Hoe luisteren we naar muziek tijdens het autorijden?

Ondanks de opkomst van streamingdiensten is de radio voor meer dan de helft van de deelnemers hun belangrijkste muziekbron in de auto. Meer dan 35 procent beweert dat ze nooit van zender veranderen, zelfs niet tijdens de toch altijd wel vervelende advertenties, terwijl 44 procent zegt dat ze door de zenders bladeren om de beste deuntjes te vinden. Verrassend genoeg vertelde slechts 20,6 procent de onderzoekers dat ze van station wisselen wanneer advertenties verschijnen. Een auto huren Malaga voor je vakantie zal mogelijk toch wel leiden tot het gebruik van streamingdiensten, de Spaanse radio-DJ’s versta je immers niet.

Wat zijn de geliefde en gehate liedjes van autorijders?

De top drie nummers onder automobilisten zijn:

  1. Queen’s klassieker ‘Bohemian Rhapsody’ uit 1975
  2. Ed Sheeran’s wereldwijde hit ‘Shape of You’ uit 2017
  3. The Proclaimers 1988-hit ‘I’m Gonna Be (500 Miles)’.

De meest gehate nummers waren:

  1. Baby’ van Justin Bieber
  2. PSY’s ‘Gangnam Style’
  3. ‘Baby One More Time’ van Britney Spears

Ook al hebben we onze favoriete nummers, de meesten van ons houden zich daar niet altijd aan. 60 procent van de automobilisten vindt het namelijk moeilijk om tijdens het rijden naar één nummer te luisteren. Natuurlijk, hoe meer tijd we achter het stuur doorbrengen, hoe minder we zin hebben om één nummer steeds opnieuw te spelen.

Maar als we eenmaal naar de nummers hebben geluisterd die we echt leuk vinden, zijn we meestal niet bereid om ze te beëindigen bij het bereiken van de bestemming. Als je toevallig in de auto blijft
zitten om een nummer te laten afmaken, behoor je tot bijna 75 procent die toegeeft dat te doen als ze geen haast hebben. Zing je ook nog mee? Logisch, 83,7 procent van de autorijders doet dit!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Fun Content · Nieuws · Sponsored Content · Weetjes