Drake bant muziek Michael Jackson uit tour

Geschreven door op 12 maart 2019 om 16:49
Drake - Foto: The Come Up Show (wikimedia, license: Attribution 2.0 Generic)

Drake speelt het nummer ‘Don’t Matter To Me‘ niet meer tijdens zijn Europese tour. Dit nummer bevat een sample van muziek van Michael Jackson.

Drake laat muziek Michael Jackson achterwege

Rapper Drake, bekend van hits als ‘God’s Plan’ en ‘In My Feelings’, heeft een nummer van zijn setlist geschrapt waarop een sample van Michael Jackson te horen is. Het betreft ‘Don’t Matter To Me’. De track stond op de lijst tijdens voorgaande shows van de Canadese hiphopartiest, waaronder de volledige Noord-Amerikaanse tour in 2018. Tot verbazing van fans ontbrak het nummer op zondag 10 maart 2019 tijdens het optreden in Manchester.

Beluister hier het door Drake geschrapte nummer waarop Michael Jackson te horen is:

‘Leaving Neverland’

Bronnen van nieuwsplatform TMZ beweren dat Drake ‘Don’t Matter To Me’ achterwege laat naar aanleiding van ‘Leaving Neverland’. Deze documentaire vertelt het verhaal van James Safechuck en Wade Robson. Deze twee mannen beweren in hun jeugd seksueel misbruikt te zijn door Michael Jackson op de ‘Neverland Ranch’, waar de zanger vaker kinderen uitnodigde. De familie van de overleden superster probeerde de komst van de vier uur durende film tegen te houden, maar zonder succes. De rechten van ‘Leaving Neverland’ zijn aan meer dan honderd landen verkocht. In Nederland is de hele documentaire op vrijdag 8 maart 2019 uitgezonden op NPO 3.

Boycot

Na de première op het ‘Sundance Festival’ ontstond er veel ophef over de echtheid van de beweringen van Safechuck en Robson. Rapper Drake is niet de enige bekendheid die zichzelf niet langer met Michael Jackson wil associëren. Zo hebben verschillende radiostations besloten om de muziek van zanger te boycotten. Diverse radiostations hebben daarnaast aangegeven te stoppen met het draaien van Jackson’s nummers wanneer luisteraars daarom vragen.

Ook de populaire serie ‘The Simpsons’ heeft een uitzending geschrapt waarin de superster voorkomt. Het gaat om een eerder uitgezonden aflevering uit 1992. De producent van het programma laat in een interview met ‘The Wall Street Journal’ weten veel goede herinneringen te hebben aan de samenwerking met Jackson. Hij voegt toe dat deze na ‘Leaving Neverland’ echter geen bestaansrecht meer hebben.

In Amerika heeft basketbalteam ‘The Los Angeles Lakers’ het nummer ‘Beat It’ vervangen voor tracks van Chuck Berry en Nirvana:

 

Bron: TMZ, The Guardian, Spotify, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.