Radiostations boycotten muziek Michael Jackson

Geschreven door op 5 maart 2019 om 15:52
Michael Jackson (cropped) - Fotocredits: Casta03 - (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Verschillende radiostations hebben besloten om de muziek van Michael Jackson te boycotten. Dit is naar aanleiding van de documentaire ‘Leaving Neverland’.

Radiostations boycotten Michael Jackson

De muziek van Michael Jackson wordt door verschillende radiostations geboycot. De Britse radiozender BBC Radio 2 draaide op zaterdag 23 februari 2019 het laatste nummer van ‘The King Of Pop’. Ook de eerste Nederlandse radiozender heeft besloten om geen muziek meer van Jackson te laten horen. NH Radio heeft dit op dinsdagochtend 5 maart 2019 bekendgemaakt. De zender is bang dat de muziek van de zanger nare associaties oproept vanwege de commotie rond de documentaire ‘Leaving Neverland. De boycot zal in ieder geval een aantal weken duren.

In een statement laat de radiozender weten dat het denkt dat luisteraars ‘niet meer neutraal’ naar de muziek zouden kunnen luisteren: “We willen dat je onbevangen naar de liedjes kan luisteren.

Talpa Radio

De grootste radiogroep van Nederland, Talpa Radio, laat weten vooralsnog niet van plan te zijn om Michael Jackson te boycotten. Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica blijven de muziek draaien totdat de luisteraar aangeeft het niet meer te willen horen.

“Maar bij Sky bijvoorbeeld houden we via onderzoek bij luisteraars wel continu de populariteit van de nummers in de gaten. Het imago van de artiesten speelt ook zeker een rol bij de waardering van hun songs en zal dus van invloed zijn op het al dan niet draaien van een bepaald nummer,” vertelt een woordvoerder tegen het AD.

“Wij kunnen niet op de stoel van de rechter zitten, maar sluiten evenmin onze ogen voor wat in de documentaire gezegd wordt. Ook hier houden we het gevoel bij de luisteraars goed in de gaten. Als dat verandert, doen we daar iets mee.”

‘Leaving Neverland’

In de documentaire ‘Leaving Neverland’ komen Wade Robson en James Safechuck aan het woord. De mannen doen hier hun verhaal over hun relatie met de popster. Zij zouden als kind seksueel zijn misbruikt door de zanger op ‘Neverland Ranch’, waar Jackson vaker kinderen uitnodigde.

Op vrijdag 8 maart 2019 wordt de vier uur durende documentaire om 20:25 uur uitgezonden op NPO 3.

Bekijk hier de trailer van de documentaire:

 

Bron: NH Radio, YouTube, RTL Nieuws, AD

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Michael Jackson Nieuws · Nieuws