VPRO zendt documentaire ‘Leaving Neverland’ over Michael Jackson uit

Geschreven door op 6 februari 2019 om 13:14
Leaving Neverland documentaire - Persbericht VPRO

Leaving Neverland‘ wordt in maart 2019 uitgezonden op de Nederlandse televisie. VPRO heeft de hand weten te leggen op de documentaire, die gaat over het vermeende kindermisbruik door popster Michael Jackson. 

Documentaire Michael Jackson

Op vrijdag 8 maart 2019 om 20:25 uur wordt ‘Leaving Neverland‘ uitgezonden op NPO 3. De documentaire van filmmaker Dan Reed gaat over het vermeende misbruik door Michael Jackson, één van de grootste muzieklegendes ooit. De vier uur durende film is in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten al te zien.

‘Leaving Neverland’

Wanneer in 1993 diverse beschuldigingen opduiken over seksueel misbruik door ‘The King of Pop’, kunnen veel mensen dit moeilijk geloven. In de docu is het verhaal van Wade Robson en James Safechuck te zien, die in hun jeugd beiden afzonderlijk bevriend raken met Jackson. In de interviews met deze jongens en hun ouders wordt duidelijk hoe zij zich lieten verblinden en meevoeren door de fantasiewereld van hun popidool. De titel ‘Leaving Neverland‘ verwijst naar het landgoed van de artiest, genaamd ‘Neverland Ranch’, waar hij vaak kinderen uitnodigde.

Ophef

Na de première van ‘Leaving Neverland’ op het Sundance festival ontstond er veel ophef over het verhaal. Een journalist van Rolling Stone vertelt het volgende over de première: “Na het horen van de verhalen van de twee mannen, over wat er gebeurd zou zijn in verschillende hotels, huizen en op de Neverland Ranch (het landgoed waar Jackson woonde, red.), heb je bijna het gevoel dat je zelf een posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebt. Tijdens de pauze van de film keken bezoekers lichtelijk verdwaasd uit hun ogen. Aan het einde waren ze volledig geschokt.” Journalist Michiel de Vos zag de documentaire eveneens, hij liet weten dat het verhaal “zo gedetailleerd was dat je het wel moet geloven.

De familie van Michael Jackson heeft in een statement laten weten het vreselijk te vinden dat Michael opnieuw op deze manier in de spotlight wordt gezet: “This is yet another lurid production in an outrageous and pathetic attempt to exploit and cash in on Michael.”

Bekijk hieronder een video waarin ‘The King of Pop’ samen met Macaulay Culkin te zien is in Jackson’s Neverland:

 

Bron: VPRO Persbericht

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Michael Jackson Nieuws · Nieuws · Roddels