Nieuwe TivoliVredenburg blijkt lek vlak voor opening

Geschreven door op 13 juni 2014 om 15:55
Polo & Pan, Concertzalen, Hania Rani, Her Majasty, Khaled, Tr/st, Ares, Shantalla, 100 Voices of Gospel, e Down On Me Lijpe, Dominic Seldis - Fotocredits Sebastiaan ter Burg (Wikimedia Commons, (CC BY 2.0)) Igorrrr

De popzaal van het splinternieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht blijkt vlak voor de opening lek te zijn. Het gaat om geluidslekken in een aantal popzalen van het gebouw. Vooral de housemuziek dreunt door in de andere concertzalen. Het gaat hierbij voornamelijk om de lage tonen.

De lekkage is aan het licht gekomen tijdens enkele proefconcerten. Inmiddels wordt met hulp van deskundigen gezocht naar een oplossing voor het probleem. Naar verwachting zal het lekkage probleem in de Tivoli Vredenburg nog enkele maanden kunnen duren.
Uit de proefconcerten is gelukkig wel gebleken dat musici zeer tevreden zijn over de akoestiek in de vijf afzonderlijke zalen.

TivoliVredenburg, Utrecht - Fotocredits Sebastiaan ter Burg (Flickr)

TivoliVredenburg, Utrecht – Fotocredits Sebastiaan ter Burg (Flickr)

De fijne akoestiek in muziekcentrum Tivoli trekt blijkbaar hoog bezoek aan. Op donderdag 3 juli opent Zijne Majesteit Koning Willem Alexander namelijk officieel de nieuwe popzaal in het centrum van Utrecht.

Voorafgaand aan de opening begint de eerste editie van het TivoliVredenburg Festival. In deze periode vinden meer dan 40 optredens, verspreid over vijf zalen plaats. De optredens varieren van Janine Jansen, The Opposites, Arthur & Lucas Jussen, 2ManyDjs tot The Kyteman Orchestra en de Nacht van de Poëzie.

Klik hier voor het programma en tickets.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
TivoliVredenburg Nieuws · Venues