Familie Michael Jackson ‘saboteert’ première Leaving Neverland

Geschreven door op 4 maart 2019 om 14:35
Michael Jackson (cropped) - Fotocredits: Casta03 - (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

De familie van Michael Jackson heeft tijdens de première van ‘Leaving Neverland‘ een concertfilm van de zanger online gezet. Hiermee lijkt de familie de aandacht van de documentaire af te willen halen.

Familie Michael Jackson zet concertfilm online

Op zondagavond 3 maart 2019 ging het eerste deel van ‘Leaving Neverland’ in première op HBO. Tijdens deze uitzending heeft de familie van Michael Jackson een concertfilm van de zanger, getiteld ‘Live in Bucharest: The Dangerous Tour’, gepubliceerd op YouTube. Met het online zetten van deze film lijkt de familie de aandacht van de kijker van de veelbesproken documentaire af te willen leiden. Ook hebben Jacksons nabestaanden HBO aangeklaagd. Volgens hen is er in 1992 een overeenkomst gesloten, waarin staat dat de zender “nooit iets zou uitzenden wat het publieke imago of reputatie van de poplegende kan schaden.”

Via het officiële Twitter account van Michael werd de film aangekondigd:

‘Leaving Neverland’

In de documentaire wordt het verhaal van James Safechuck en Wade Robson vertelt. De twee mannen zouden in hun jeugd seksueel misbruikt zijn door ‘The King Of Pop’. De vier uur durende film gaat dieper in op deze beschuldigingen en de gebeurtenissen die zich afspeelden op Jacksons landgoed ‘Neverland Ranch’.

Na de première op het Sundance festival ontstond er veel ophef over de verhalen van Safechuck en Robson. Michiel de Vos, een Nederlandse journalist die aanwezig was bij de première, liet weten dat de documentaire “zo gedetailleerd was dat je het wel moet geloven.” De familie Jackson vindt het vreselijk dat de artiest op deze manier in de spotlight wordt gezet. Dit hebben zij in een statement laten weten: “This is yet another lurid production in an outrageous and pathetic attempt to exploit and cash in on Michael.”

Uitzending vrijdag 8 maart 2019

In Nederland is ‘Leaving Neverland‘ op vrijdag 8 maart 2019 te zien op NPO 3. De VPRO heeft laten weten dat de film volledig wordt uitgezonden.

 

Bronnen: Nu.nl, Twitter, VPRO

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Michael Jackson Nieuws · Nieuws · Roddels