André Rieu in 2019 met kerstconcertreeks naar MECC Maastricht

Geschreven door op 29 juli 2019 om 11:38
André Rieu - Fotocredits: Bill in Arizona - Bron: Flickr (CC BY-NC 2.0)

André Rieu heeft een nieuwe concertreeks aangekondigd voor de winter van 2019! Rond de kerstdagen is de violist voor het eerst meerdere keren te zien in het MECC te Maastricht.

UPDATE: André Rieu heeft een extra kerstconcert aangekondigd! De grootmeester staat ook op zondag 22 december in MECC Maastricht! Op de website van Rieu is te zien dat de show op woensdag 31 juli om 10:00 uur in de verkoop gaat.

André Rieu in MECC

Groot nieuws voor fans van André Rieu! De maestro geeft rond de kerstdagen in 2019 een reeks concerten in het Maastrichts Expositie & Congres Centrum. Hiermee wil hij een tegenhanger introduceren van zijn populaire zomeravondconcerten op het Vrijthof. Hoewel nog onduidelijk is hoeveel shows de violist in totaal geeft, is wel bekend dat het eerste optreden plaatsvindt op zaterdag 21 december 2019.

In een interview met de regionale zender L1 vertelt de muzikant voor de eerste keer over de nieuwe concertreeks. “Kerstconcerten in het MECC, een nieuwe traditie. We zijn er al een hele tijd mee bezig, want er kwam veel bij kijken.” 

Kaartverkoop

Tickets voor de winterconcerten zijn verkrijgbaar via de website van Rieu. Zijn de kaarten inmiddels uitverkocht? Probeer het dan eens hier.

ANDRÉ RIEU | "Christmas in my hometown": de nieuwe kerstshow van André Rieu in MECC Maastricht. (Start voorverkoop 4…

Posted by Mecc Maastricht on Sunday, June 30, 2019

Jubileum

In 2019 viert Rieu het vijftienjarig jubileum van de traditionele Vrijthofconcerten. Dat de voorstellingen populair zijn, blijkt uit het feit dat dit jaar de miljoenste bezoeker verwacht wordt. De maestro streeft er met zijn shows naar om klassieke muziek aantrekkelijker te maken. Daarom speelt hij voornamelijk vrolijke, opzwepende nummers. Tijdens de concerten wordt dan ook door jong en oud gedanst.

Benieuwd naar de winterse tegenhanger van het spektakel? Bekijk hier alvast een uitvoering van ‘Snow Waltz’:

YouTube player

 

Bronnen: MECC, L1, Facebook, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.