Franse dj en producer Philippe Zdar op 52-jarige leeftijd overleden

Geschreven door op 20 juni 2019 om 11:45
Marc de Hond, Chris Trousdale, Nick Blixky, Pop Smoke, Feis, Greg Lake, Frank Noya, rod tempert, Phil Chess, Peter Burns, dead or alive, Overleden, Dood, overlijden, kaars (Publiek Domein) - Errol Brown, john holt, paul craft,jimi jamison, afscheid songs

De Franse dj en producer Philippe Zdar, is op tweeënvijftigjarige leeftijd overleden. De agent van de artiest maakte donderdagochtend melding van het nieuws. Het zou een ongeluk betreffen.

Philippe Zdar overleden

Philippe Zdar, producent en de helft van het Franse house-duo Cassius, is overleden. Zijn agent laat dit op donderdagochtend 20 juni 2019 in een statement weten aan Pitchfork. Volgens dit statement is de artiest omgekomen door een ongeluk, waarbij hij een val van grote hoogte maakte. Philippe Cerboneschi, zoals de muzikant voluit heet, is slechts tweeënvijftig jaar geworden.

Carrière

Zdar maakte vanaf 1989 deel uit van het populaire house-duo Cassius, samen met Hubert Blanc Francard. De formatie werd gezien als invloedrijk en vooruitstrevend. De twee brachten in totaal vier albums uit, waaronder het populaire ‘1999’. Van deze plaat zijn de hits ‘Cassius ’99’ en ‘Feeling For You’ afkomstig. Cassius werkte gedurende juni 2019 toe naar de release van een nieuw album, getiteld ‘Dreems’. Deze plaat zou op vrijdag 21 juni 2019 worden uitgebracht.

Naast zijn werk bij Cassius werkte Zdar als producent voor andere artiesten, in zijn eigen Motorbass Studio in Parijs. Hier produceerde hij albums voor onder andere Phoenix, MC Solaar, Two Door Cinema Club, OneRepublic en Franz Ferdinand. Ook ging de Fransman in zijn carrière samenwerkingen aan met Kanye West, Wu-Tang Clan, Beastie Boys en Ghostface Killah.

Medeleven

Verschillende collega-artiesten hebben inmiddels hun medeleven betuigd aan de nabestaanden en herinneringen gedeeld. Zo noemt dj Calvin Harris Zdar een “ongelooflijk mooi persoon met een grandioos nalatenschap.” Alex Kapranos, leadzanger van Franz Ferdinand, laat via Twitter weten compleet geschokt te zijn door het overlijden van zijn vriend.

 

Bronnen: Pitchfork, Twitter: @CalvinHarris & @alkapranos

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Cassius Nieuws · Nieuws · Philippe Zdar Nieuws