Tien spraakmakende releases van Record Store Day 2019

Geschreven door op 1 maart 2019 om 17:21
Record Store Day - Foto M. Tarvainen (Flickr) (CC BY-ND 2.0)

In april 2019 is het weer tijd voor Record Store Day. Tijdens de tiende Nederlandse editie van RSD zijn ruim 550 nieuwe albums te verkrijgen.

Releases RSD 2019

De volledige lijst met releases voor Record Store Day 2019 is bekendgemaakt! Op zaterdag 13 april verkopen honderd deelnemende platenzaken maar liefst 550 albums, die exclusief voor deze dag uit worden gebracht. Op de website van RSD is een overzicht te vinden met alle platen die deze dag te verkrijgen zijn. Bekijk hier een lijst met tien spraakmakende releases.

Queen – Bohemian Rhapsody


Wegens het enorme succes van de gelijknamige film, brengt Queen twee verschillende platen uit omtrent het nummer Bohemian Rhapsody. Zo is er op RSD een single te verkrijgen met deze hit en met het nummer ‘I’m In Love With My Car‘ op de B-kant. Ook is een limited edition van de films soundtrack op twee platen te koop deze dag.

Krezip – Lost Without You


De comeback van Krezip wordt nog grootser gevierd. Naast drie shows in de Ziggo Dome en een optreden op Pinkpop, brengt de Nederlandse band zijn nieuwe single ‘Lost Without You’ uit op vinyl. Wat er op de B-kant van de plaat te vinden is, is nog onbekend. Wel zegt de band dat het speciaal is.

David Bowie – Meerdere releases


Drie jaar na zijn overlijden is David Bowie nog steeds een prominente naam in de hedendaagse muziekwereld. Op 13 april is er dan ook nieuw materiaal te verkrijgen van de zanger. Zo verschijnt er een single van ‘Revolutionary Song’ en ‘Just A Gigolo’, samen met Marlene Dietrich. Ook worden het eerste compilatiealbum van de zanger, genaamd ‘World of David Bowie’, en de plaat ‘Pin Ups uitgebracht op vinyl.

Bob Dylan – Blood On The Tracks


Blood On The Tracks‘ wordt gezien als het beste Dylan album ooit. Speciaal voor Record Store Day brengt Bob Dylan dit succesvolle album in ‘Original New York Test Pressing’ uit. Op deze plaat zijn hits als ‘Tangled Up In Blue’, ‘You’re a Big Girl Now’ en ‘Shelter from the Storm‘ te vinden.

Elvis Presley – Meerdere releases


Ook Elvis Presley is na zijn overlijden niet in de vergetelheid geraakt. Van de overleden zanger zijn maar liefst drie verschillende platen te verkrijgen op Record Store Day. Zo is het concert ‘Live At The International Hotel’ te koop, waarop verschillende grote hits te vinden zijn. De plaat van ‘Elvis In Paris’ is gekleurd in de kleuren van de Franse vlag en viert het bezoek van The King aan Parijs in 1959. ‘I Sing All Kinds’ is geperst op een witte plaat en bevat de nummers van ‘The Nashville 1971 Sessions’.

Dawn Brothers – Next Of Kin


Voor RSD 2019 brengt Dawn Brothers hun album ‘Next Of Kin’ uit! Het album is een uniek project, waarbij de groep de handen ineen heeft geslagen met Tim KnolDeWolff, Coal Harbour, Merel Sophie, David Gram, Stefan Wolfs en Sam Jones. Met het 10″ album brengen de muzikanten een ode aan authentieke roots en Americana. Eerder werd bekendgemaakt dat de artiesten op zaterdag 13 april 2019 het album presenteren in het Zonnehuis.

Doe Maar – De Bom


Eén van de grootste hits van Doe Maar is opvallend genoeg nooit verschenen op een album. Nu is ‘De Bom’ speciaal voor Record Store Day te verkrijgen als 7″ single. Met het nummer zetten de mannen van de band zich af tegen de Koude Oorlog, die op het moment van schrijven aan de gang was. Met ‘De Bom‘ wist de band de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 te bereiken.

De Staat – Meerdere releases


Dit jaar is De Staat de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day 2019. Daarom krijgen de eerste vijfduizend klanten van één van de deelnemende platenzaken gratis de single ‘Kitty Kitty‘ mee. Het bevat een lange versie van het nummer, die nog nooit eerder is verschenen, met op de B-kant een instrumentale versie. Ook is ‘Bonus Bubbles’ van de Nederlandse band te verkrijgen op RSD.

Pink Floyd – A Saucerful Of Secrets


Ook Pink Floyd komt met een nieuwe release op de dag waar de platenzaken centraal staan. Het tweede studioalbum ‘A Saucerful Of Secrets‘ wordt in de originele mono-versie uitgebracht op vinyl. De plaat bevat zeven nummers, waaronder ‘Let There Be More Light’ en ‘Set The Controls For The Heart Of The Sun’. 

 

Bron: RSD

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.