Alec Todd brengt debuut EP ‘The Man In The Hammock’ uit

Geschreven door op 3 mei 2018 om 12:35
Alec Todd - Fotogebruik met toestemming (zie mail)

De 27-jarige Alec Todd was altijd gewoon het jongetje dat uit het raam staarde, maar inmiddels heeft hij zich ontpopt tot ‘artiest met debuut EP’ en dat deed hij op 30 april met ‘The Man In The Hammock’.

Alec Todd komt met debuut EP

Zijn eerste live show was nog geen twee weken voor de release van zijn EP, als voorprogramma van Electric Company in thuisbasis Utrecht. Naar aanleiding van die live show werden wij nieuwsgierig naar het pad dat Alec aan het bewandelen is. ‘The Man In The Hammock’ is zijn dromerige, en helaas wat depressieve debuut met daarop onder andere singles ‘1705’ en ‘We’ll Never Forget’.

Alec Todd - The Man in the Hammock (EP cover)

Alec Todd – The Man in the Hammock (EP cover)

‘The Man In The Hammock’ is sfeervol en ‘ik ga er even voor zitten.’

In een interview met Pocketful vertelt Alec onder andere over zijn toekomstplannen en wie ‘The Man In The Hammock’ is. De EP staat in het teken van het verliezen van dierbaren, en Todd weet zijn gevoelens prachtig te verwoorden in met name het nummer ‘Today Decay’.

Laatstgenoemd nummer is een typisch ‘ik ga er even voor zitten’-nummer, en dat lijkt de gedachte te zijn achter de gehele EP. Fijne, sfeervolle nummers die meer indruk maken door Alec’s fijne stem en daarnaast de boodschap die eraan vast kleeft. ‘The Man In The Hammock’ zijn zijn buren, waarmee Alec tijdens een fijne jeugd opgroeide, en die helaas kortgeleden overleden zijn.

Meezingen met ‘1705’

Een nummer waar we dan wel weer vrolijk van worden is ‘1705’, de single die Alec als solo-artiest als eerste uitbracht. Een makkelijk mee te zingen tekst werkt tijdens liveshows altijd goed, nu werken Alec’s nummers tijdens live shows allemaal net wat beter dan wanneer je ze thuis luistert. De magie van de live shows is dat Todd zijn verhaal een stuk beter over kan brengen en het publiek goed mee weet te nemen, helaas lukt dat wat minder wanneer je een plaat thuis luistert. Er zijn momenten waarop de nummers wat te langdradig zijn, echter wordt dit wel deels opgelost door onverwachte riffs en hooks, zoals in bijvoorbeeld ‘A Better Place’.

Op naar de volgende!

Deze EP heeft een indruk achtergelaten, en staat inmiddels op repeat. We zijn heel benieuwd naar wat Alec Todd na deze EP nog meer uit zal gaan brengen, want dat er nog heel veel talent in zit weten we zeker! Houd in ieder geval zijn Facebook in de gaten voor nieuwe releases en live-nieuws.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albums en Singles · Reports en Reviews