Pat Metheny met project ‘Side Eye’ naar TivoliVredenburg Utrecht

Geschreven door op 8 mei 2019 om 14:02
Pat Metheny - Fotograaf R. Steven Rainwater (CC BY-SA 2.0)

Goed nieuws voor fans van Pat Metheny! De gitarist reist in mei 2020 af naar Nederland met zijn nieuwe muzikale project ‘Side Eye’. Het concert vindt plaats in TivoliVredenburg te Utrecht.

Pat Methany naar TivoliVredenburg

Pat Metheny brengt zijn project ‘Side Eye’ naar Nederland! Op vrijdag 22 mei 2020 is de jazzgitarist te zien in de Grote Zaal van TivoliVredenburg te Utrecht. Voor het live-project ontwikkelde de muzikant een platform met wisselende, jonge artiesten waarmee hij optreedt. Tijdens de show in het Utrechtse poppodium staat Metheny onder meer op de bühne met toetsenist James Francies. De drummer wordt op een later moment bekendgemaakt.

Zelf zegt de jazzmuzikant het volgende over zijn project: ‘I wanted to create an ongoing setting to feature a rotating cast of new and upcoming musicians who have particularly caught my interest along the way.’

Kaartverkoop

Concertkaarten zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 10 mei 2019 om 11:00 uur via Ticketmaster. Uitverkocht? Kijk hier.

Pat Metheny

Dat Metheny talent heeft blijkt al op jonge leeftijd. Als achttienjarige was de artiest de jongste docent aan de Universiteit van Miami ooit. In 1985 scoorde de Amerikaanse gitarist een enorme hit het nummer ‘This Is Not America’, een samenwerking met David Bowie. Hoewel de kracht van de muzikant voornamelijk bij jazz ligt, is dit niet zijn enige talent. Zo won de vierenzestigjarige artiest meerdere Grammy’s in maar liefst tien verschillende categorieën.

 

Bronnen: TivoliVredenburg, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.