Omar Souleyman eind 2019 naar De Oosterpoort Groningen

Geschreven door op 17 oktober 2019 om 12:32
Omar Souleyman - Foto: Stuart Sevastos via Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Fans van Omar Souleyman opgelet! De Syrische techno-artiest staat in december 2019 op het podium van De Oosterpoort in Groningen.

Omar Souleyman naar De Oosterpoort

Omar Souleyman komt naar Groningen! De Syrische muzikant staat op vrijdag 6 december 2019 in De Oosterpoort. Het optreden in de Kleine Zaal start om 22:00 uur. Tijdens de show kunnen bezoekers genieten van de herkenbare Souleyman-sound, die bestaat uit een combinatie van Arabische muziek met westerse techno-invloeden.

Concertkaarten

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van SPOT Groningen. Uitverkocht? Kijk hier!

Start carrière

De Syriër begon zijn carrière als dj op bruiloften. Door traditionele liederen uit het Midden-Oosten met technobeats te mixen, wist Omar menig huwelijksfeest tot een hoger niveau te tillen. Wanneer Omar besefte dat er veel vraag was naar deze sound, besloot hij cassettes te maken van live-opnames en deze te verkopen. De tapes waren mateloos populair en leverden Souleyman grote bekendheid in Syrië op.

Zijn Syrische techno bleef ook internationaal niet ongezien. Al snel had de artiest een contract getekend bij het Amerikaanse label Sublime Frequencies, waarna zijn muziek de hele wereld bereikte. Omar speelde vervolgens op grote festivals als Glastonbury (Verenigd Koninkrijk) en Way Out West Festival (Zweden). Ook bracht de techno dj meerder albums uit.

 

Bron: SPOT Groningen

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · · · · · · · · ·