Ariana Grande doneert concertopbrengst als actie tegen strenge abortuswet

Geschreven door op 12 juni 2019 om 16:47
Ariana Grande - Bron Flickr (Publiek Domein)

Ariana Grande doneert de volledige opbrengst van haar concert in Atlanta aan Planned Parenthood. Op deze manier maakt de zangeres een statement tegen anti-abortuswetten. Deze zijn onlangs in verschillende Amerikaanse staten aangenomen.

Ariana Grande maakt statement

Ariana Grande schenkt de complete opbrengst van haar concert in Atlanta aan Planned Parenthood. Volgens People Magazine gaat het om een bedrag van 250.000 dollar, ruim 220.500 euro. De zangeres gaf op zaterdag 8 juni 2019 een uitverkocht concert in de hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia. Met haar donatie wil Grande een statement maken tegen de strenge abortuswetten in een aantal Amerikaanse staten. Zo ook in Georgia.

In actie voor Planned Parenthood

Het volledige bedrag gaat naar Planned Parenthood. Dit is een Amerikaanse non-profitorganisatie die al jarenlang strijdt voor versoepeling voor de abortuswet. Daarnaast biedt de organisatie gezondheidszorg en seksuele voorlichting aan vrouwen .

De ‘One Last Time’-zangeres is niet de enige ster die in actie komt tegen de wet. Ook Rihanna uitte haar ongenoegen op sociale media. Pink gaat zelfs een stap verder en omschrijft de wetgeving als een aanval op iedereen die zwanger zou kunnen worden. Daarnaast lieten grote filmbedrijven als Netflix en Disney eerder weten een productiestop te overwegen in de staten waar de wet is aangenomen.

Nieuwe abortuswet

Grande reageert verder niet op de abortuswetten, maar laat door haar gift weten het niet met de ‘fetal heartbeat’-wetgeving eens te zijn. In deze nieuwe wet staat dat vrijwel alle abortussen verboden worden. Hierbij wordt geen uitzondering gemaakt voor vrouwen die slachtoffer zijn van incest of verkrachting. Alleen bij ernstige gezondheidsproblemen mag een abortus worden uitgevoerd.

 

Bronnen: People Magazine, TMZ, Instagram, Netflix

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Ariana Grande Nieuws · Artiesten · Nieuws