Pete Shelley op 63-jarige leeftijd overleden

Geschreven door op 7 december 2018 om 13:50
Pete Shelley - Fotocredits: Andrew Benge Photography - Flickr (CC BY 2.0)

Pete Shelly, zanger van de Buzzcocks, is op donderdagochtend 6 december 2018 in zijn woning in Estland overleden aan een hartaanval. 

Pete Shelley overleden

Pete Shelly is op 63-jarige leeftijd overleden. De broer van de rocklegende, Gary John Mcneish, maakte op Facebook bekend dat Shelley is overleden aan een hartaanval.

Ook zijn band Buzzcocks plaatste een statement over dit verlies.

Buzzcocks

Pete Shelley en Howard Deveto richtten in 1976, na het bijwonen van een concert van de Sex Pistols, de punkband Buzzcocks op. Pete liet in 2015 het volgende weten in een interview met The Quietus:

”When we started out we were trying to be as dumb as everybody else. But there was a lot of humour in it, which was a big part of what originally appealed to me about the Sex Pistols. The fact that they were so funny.”

Ever Fallen In Love

Buzzcocks is vooral bekend van de nummers ‘What Do I Get?’, ‘Why Can’t I Touch It’ en de hit ‘Ever Fallen In Love (With Someone You Shouldn’t’ve’). Van deze laatste hit is er in 2005 een nieuwe versie opgenomen ter ere van de in 2004 overleden dj John Peel. ‘Ever Fallen In Love’ was één van Peel’s favoriete songs. Voor de cover van het nummer sloeg Pete Shelley de handen ineen met onder andere Roger Daltrey (The Who), David Gilmour (Pink Floyd) en Robert Plant (Led Zeppelin).

Beluister hier de originele track:

YouTube player

Exclusief optreden in Nederland

Met zijn band Buzzcocks, zou Pete op vrijdag 14 december 2018 nog optreden in Luxor Live te Arnhem. Wat er nu met dit concert gaat gebeuren is nog niet bekendgemaakt. Luxor is nog in afwachting van het management van de band. Het poppodium liet aan NRC weten met grote verslagenheid kennis te hebben genomen van dit tragische nieuws:

”Wij (en met ons een hoop fans) keken erg uit naar de show en het spreekt voor zich dat wij het uitermate betreuren dat wij de frontman van deze legendarische punkband volgende week vrijdag niet mogen verwelkomen.”

 

Bron: Facebook, NRC.nl, thequietus.com, theguardian.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Sabine van Doornspeek, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Buzzcocks Nieuws · Nieuws · Pete Shelley Nieuws