Forbes onthult de vijf rijkste rapper; Jay-Z nog steeds nummer 1

Geschreven door op 19 juni 2019 om 20:26
Jay-Z - Foto: Rich Thane (Flickr, CC BY-ND 2.0)

Rappers verdienen veel geld, maar wie zijn nou eigenlijk de rijkste rappers? Het Amerikaanse zakentijdschrift ‘Forbes’ zette onlangs de vijf rijkste rappers ter wereld op een rijtje.

De rijkste rapper ter wereld: Jay-Z – $1 miljard

Jay-Z heeft zijn geld verdiend met het maken van muziek, management, drankverkoop en investeringen. Hij is de man van Beyoncé, die ook behoorlijk wat geld verdient. In 2007 maakte de zanger een harde stelling: “I’m already the G.O.A.T- next stop is the billie.” G.O.A.T. betekent Greatest Of All Time, hij zou naar eigen zeggen dus al de beste zijn en miljardair worden was zijn volgende doel. Het feit dat hij zoveel verdient betekent dat het moeilijk wordt voor andere rappers om in zijn voetsporen te treden. De vraag is wie van de rest van het lijstje ooit zal kunnen tippen aan het salaris van de rapper en wanneer.

Dr. Dre – $800 miljoen

Dr. Dre noemde zichzelf al eerder de eerste hip-hop-miljardair, maar dit klopte niet volgens Forbes. Audiomerk ‘Beats by Dre’, populair vanwege zijn oordopjes en koptelefoons, is een enorme inkomstenbron voor de rapper. De rapper is tevens een producer en heeft onder andere hits mogelijk gemaakt voor sterren als Eminem, N.W.A., Tupac en Snoop Dogg.

Diddy – $740 miljoen

Het zou kunnen dat Diddy eerder miljardair wordt dan Dr. Dre omdat hij aardig wat promotiewerk doet voor het Wodka-merk Ciroc. Diddy komt aan zijn geld door het verkopen van muziek, kleding, sterke drank en ‘swag’. De rapper is onder verschillende namen actief geweest, waaronder Puff Daddy. Diddy hadals klein jongetje een krantenwijk en zei in gesprek met Forbes dat hij daarom weet hoe hij met verkopen en zijn klanten/fans om moet gaan, of het nou gaat om kranten, muziek of wodka.

Kanye West – $240 miljoen

Kanye West heeft een kledinglijn voor Adidas, YEEZY, die goed zou zijn voor ongeveer 1,5 miljard dollar. Ook Kanye West maakt dus kans om de volgende rapper te worden die miljardair is. De muzikant begon ooit als protegé van Jaz-Z en dat heeft goed uitgepakt. Naast zijn kledinglijn voor Adidas, haalt hij ook veel geld binnen met het maken en produceren van muziek. Hij heeft tevens meer samenwerkingen in de modewereld en verdient nog steeds geld met zijn verschijningen in de serie ‘Keeping Up With the Kardashians’.

Drake – $150 miljoen

Drake staat op de vijfde plek. Knap, aangezien hij pas 32 jaar is. Het fortuin van de rapper is het afgelopen jaar met 50% gegroeid, naar 150 miljoen dollar. Drake verdient zijn geld met het maken van muziek en het verkopen van whisky. Daarnaast heeft hij ook wat geld in onroerend goed zitten en een huis in Las Vegas.

 

Bron: Forbes, HLN

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Jay-Z Nieuws · Nieuws