Taylor Swift komt in actie tegen homofobie met nieuwe single en video

Geschreven door op 20 juni 2019 om 15:34
Forbes Taylor Swift - Fotocredits: Eva Rinaldi - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Op 17 juni kwam Taylor Swift met een nieuwe muziekvideo voor haar single: ‘You Need to Calm Down’. In de video kaart de zangeres aan dat het klaar moet zijn met homofobie. Swift verwelkomt diverse sterren in haar video, zoals Ellen DeGeneres, RuPaul, Ryan Reynolds, ‘Modern Family’s Jesse Tyler Ferguson en zijn man Justin Mikita en de cast van ‘Queer Eye’.

Taylor Swift in actie tegen homofobie

De video begint met Taylor Swift in haar caravan, vervolgens zit ze in een zwembad en staat de caravan in de brand nadat ze hem heeft aangestoken. Ze sluit zich aan bij de buren die bezig zijn met activiteiten als een bruiloft en een modeshow. Terwijl de buren dit aan het doen zijn, worden ze bestookt door protestanten, die volledig genegeerd worden.

De protestanten in de video zijn tegen de LGBTQ-community. De track en video laten een duidelijke pro LGBTQ-boodschap zien, zo blijkt uit de tekst. Zo zingt de zangeres: “And control your urges to scream about all the people you hate / ’Cause shade never made anybody less gay.” Ook zingt ze “Why are you mad? / When you could be GLAAD,” een woordspeling verwijzend naar GLAAD (Gay and Lesbian Allicane Against Defamation), een organisatie die zich inzet voor homo’s en lesbiennes.

Katy Perry

De rest van het liedje gaat over de media en hoe de media mensen tegen elkaar opzet. Daarnaast komt er nog een andere ster voor in de video. Popzangeres Katy Perry figureert in de video, gekleed in een hamburgerpak samen met Taylor Swift in een frietjespak. De dames hebben een lange ruzie achter de rug maar in de video laten ze zien dat het weer goed is gemaakt.

‘You Need to Calm Down’ is een van de liedjes die zal staan op het nieuwe album van Taylor Swift die 23 augustus uit zal komen: ‘Lover’.

Bekijk de video hier:

Bron: YouTube, UPI

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Taylor Swift Nieuws