Madonna keert terug met album ‘Madame X’

Geschreven door op 17 juni 2019 om 12:53
Erger jij je ook zo aan die kapotgedraaide nummers op de radio? Dit overkomt zelfs de allergrootste artiesten. Zij kunnen hun eigen hits niet meer kunnen aanhoren. Dit is een lijst met artiesten die hun eigen hits haten., Madonna - Fotocredits: Pascal Mannaerts - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Na vier jaar kwam Madonna op 14 juni weer met een nieuw album: ‘Madame X’. Voorafgaand aan het album zijn er enkele singles van het album verschenen waaronder; ‘Medellín’, ‘Crave’ en ‘Dark Ballet’. Het nieuwste album zou, zoals altijd, de grenzen weer opzoeken.

Madonna keert terug met ‘Madame X’

Op haar nieuwe album werkt ze onder andere samen met de artiesten Quavo, Swae Lee en Maluma. Twee dagen voor het album uitkwam, deelde de popzangeres een nogal expliciete foto op Instagram, van een vrouw met ontbloot bovenlijf. Door haar tepels zit een roos heen gepiercet en er staat ‘Madame X’. Met het kunstwerk kondigde de zangeres haar nieuwe plaat aan.

 

View this post on Instagram

 

Portrait of A Lady……………Madame ?. Album drops June 14th ????#madamex

A post shared by Madonna (@madonna) on

Moedig

Het veertiende studioalbum bestaat uit 15 nummers en duurt ongeveer een uur. Volgens recensenten zoekt de zestigjarige Queen of Pop ook met dit album weer de grenzen op, zoals we gewend zijn. Dit zou haar bizarste plaat ooit zijn. Ze zou zichzelf weer opnieuw hebben durven uitvinden en dat wordt moedig gevonden.

‘Madame X’ is de opvolger van het album ‘Rebel Heart’, dat vier jaar geleden uitkwam. Deze plaat was echter niet zo’n succes als haar eerdere albums. Ook de aanloop naar het nieuwe album ging ook niet zonder slag of stoot. Het optreden van het popidool in Tel Aviv voor het Eurovisiesongfestival was vocaal gezien niet zo denderend. De komende weken zijn bepalend voor Madonna of ze haar nummer 1 plek in de Album Top 100 kan verlengen met dit nieuwe album. In september begint de popster aan haar tour in de Verenigde Staten, om haar nieuwe album te promoten.

Luister het nieuwe album hier:

 

Bronnen: NME, Pitchfork

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Madonna Nieuws · Nieuws