Conrad Murray schuldig aan dood Michael Jackson

Geschreven door op 8 november 2011 om 11:18
Michael Jackson - Fotocredits: Francesco - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Conrad Murray, de voormalige lijfarts van Michael Jackson, is door de jury schuldig bevonden aan de dood van de King of Pop.

Conrad Murray schuldig

In het Hooggerechtshof van Californië in Los Angeles werd gisteren door de jury het oordeel uitgesproken: Hoofdverdachte Conrad Murray is schuldig aan de dood van Michael Jackson. De jury had 9 uur nodig om tot dit unanieme oordeel te komen. Buiten het rechtsgebouw werd het oordeel juichend onthaald door fans.

Volgens de aanklagers heeft Conrad Murray roekeloos gehandeld toen hij Michael Jackson twee jaar geleden behandelde. Murray zou de King of Pop een fatale dosis van het middel propofol hebben toegediend.

De rechter beslist eind november over de hoogte van van de straf. Murray kan tot vier jaar cel krijgen en verliest in ieder geval zijn bevoegdheid tot arts.

Michael Jackson overleed in juni 2009 op 50-jarige leeftijd. De rechtszaak omtrent zijn dood heeft zes weken geduurd. De familie Jackson is erg opgelucht dat er nu een oordeel is uitgesproken.

Hollywood Tonight

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Michael Jackson Nieuws · Nieuws