Welke genomineerde moet volgens jou een Oscar winnen?

Geschreven door op 14 januari 2016 om 22:25

De Oscar nominaties 2016 zijn bekend! The Revenant, met Leonardo DiCaprio als hoofdrolspeler, is de grootste kanshebber met twaalf nominaties.

Genomineerden beste mannelijke hoofdrolspeler

Vijf geweldige acteurs zijn genomineerd voor deze Oscar. Ten eerste Leonardo DiCaprio voor zijn rol in The Revenant. Hij werd in 2004 al eerder genomineerd voor zijn rol in The Aviator, in 2006 voor Blood Diamond en in 2013 voor The Wolf Of Wall Street. Echter, dit bleef bij een nominatie. Nog nooit won hij de Oscar voor beste mannelijke hoofdrolspeler. Eddie Redmayne  daarentegen, de tweede genomineerde, maakte in 2002 zijn debuut in het theater en won sindsdien vele prijzen, waaronder vorig jaar een Oscar voor zijn hoofdrol als Stephen Hawking in The Theory of Everything. Ook Bryan Cranston is genomineerd voor zijn rol in Trumbo en Matt Damon voor zijn rol in The Martian.

Dan komen we bij de laatste genomineerde, Michael Fassbender als Steve Jobs. Volgens Barry Atsma, die vanavond in DWDD zat, gaat Michael de Oscar winnen. “Het is zo’n moeilijke rol, het is een iconisch figuur in Amerika. Hij heeft onze wereld veranderd, maar het is een geniale, hufterige man. Je ziet hem in de film een duidelijke keuze maken, dat geeft hem een hart. Ongelofelijk slim gespeeld.” Wat vind jij?

Genomineerden beste vrouwelijke hoofdrolspeler

Brie Larson is genomineerd voor haar rol in Room. Cate Blanchett voor haar rol in Carol. Jennifer Lawrence is voor het derde jaar op een rij genomineerd, dit keer voor haar rol in Joy. De jonge Satires Ronan voor haar rol in Brooklyn en tot slot veteraan Charlotte Rampling voor haar rol in 45 Years. “Charlotte gaat winnen”, zeiden Barry Atsma en Jacob Derwig in DWDD vanavond. “Bloedmooi, klein, ontroerend en verdrietig. Zo fijn en kwetsbaar gespeeld. Soms doe je als acteur iets te veel, maar Charlotte is zo kwetsbaar, ze laat je echt naar binnen kijken.”

 

The Revenant twaalf Oscar nominaties

The Revenant is met twaalf nominaties de grootste kanshebber op een of meerdere Oscars. De film is genomineerd voor het beste beeld, beste acteur in hoofdrol, beste acteur in bijrol, camera werk, kostuumontwerp, beste regie, productieontwerp, make-up en haarstyling, beste filmmontage, geluidsmontage, mengen van het geluid en tot slot de beste visuele effecten. The Revenant werd afgelopen zondag ook al de grote winnaar van de Golden Globes. Daar sleepte de film drie prijzen in de wacht. In Nederland komt de film over de overlevingstocht van een pelsjager in de 19de eeuw in de Rocky Mountains over twee weken uit.

Bekijk hier de andere genomineerden.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Film Nieuws · Nieuws