5 Liedjes waarvan je niet wist dat Ed Sheeran ze schreef

Geschreven door op 19 september 2017 om 13:00
Ed Sheeran - Public domain (Flickr Ludmila Joaquina Valentina Buyo)

Ed Sheeran is een getalenteerde songwriter en heeft al veel grote hits geschreven. Maar wist je al dat Ed ook nummers voor andere artiesten heeft geschreven? Sommige nummers zijn zelfs hele grote hits geworden.

5 liedjes geschreven door Ed Sheeran

In 2011 brak hij door met zijn debuutsingle ‘The A Team’. Sindsdien is Ed Sheeran niet meer weg te denken uit muziekland. Naast zijn eigen repertoire, heeft de singer-songwriter ook diverse nummers voor andere artiesten geschreven. Benieuwd welke nummers dat zijn?

Love Yourself – Justin Bieber

‘Love Yourself’ is misschien wel een van de meest bekende nummers van Justin Bieber geworden. Wat veel mensen niet weten is dat deze hit door Ed Sheeran geschreven is. Hij schreef het nummer in eerste instantie voor zichzelf, maar vond de tekst toch meer bij Bieber passen.

Little Things – One Direction

One Direction bracht in 2012 het, door Sheeran geschreven, nummer Little Things uit. In een interview met ‘Rollingstone’ vertelde Ed dat hij dit nummer op 17-jarige leeftijd schreef in samenwerking met singer-songwriter Fiona Bevan. Jaren nadat Ed en Fiona het nummer kwijt waren geraakt, vond Bevan het ineens terug. Ze stuurde het nummer meteen door naar Ed die op dat moment in de studio zat met One Direction. De jongens van 1D hebben het nummer vervolgens gekregen en opgenomen.

I Was Made For Loving You – Tori Kelly

Tori Kelly was in 2013 de openingsact tijdens een show van Ed Sheeran bij ‘Madison Square Garden’. Ed inspireerde haar doordat hij altijd zichzelf blijft tegenover zijn fans. Tori: “Hij blijft altijd zichzelf en het voelt alsof je gewoon met hem kan chillen”. Een samenwerking tussen de twee ontstond, met als resultaat: ‘I Was Made For Loving You’.

Everything Has Changed – Taylor Swift

Taylor en Ed schreven ‘Everything Has changed’ springend op de nieuwe trampoline bij Swift thuis. ‘Everything Has changed’ gaat over een nieuwe minnaar die ze beter wil leren kennen. Hij staat op het vierde album van de zangeres,Red.

‘Lay It All On Me’ – Rudimental

De Britse elektronische band Rudimental heeft allereerst met Sheeran samengewerkt aan de track ‘Bloodstream’. Dit nummer staat op Sheerans album ‘X’ uit 2014 en gaat over een MDMA-ervaring . Toen Rudimental vervolgens de studio in dook om aan hun tweede album ‘We The Generation’ te werken, schreef Ed mee aan het nummer ‘Lay It All On Me’.

 

Bron: Rollingstone, Youtube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws