10 songs voor op je road trip-playlist

Geschreven door op 28 maart 2016 om 13:00
Iris DeMent, Country to, Protection Patrol Pinkerton, Ziggy Alberts - Gitaar, muziek, muziek weetjes - CC0 Creative Commons Country To Country

Pedal to the metal! Handen aan het stuur, kaart op schoot en cruisen maar. Of het nou naar de andere kant van Europa is, of het dorp tien minuten verder, muziek in de auto is altijd een goed idee. Daarom hebben wij tien nummers voor je uitgezocht die echt op je road trip-playist moeten staan.

10. Hit The Road Jack – Ray Charles

Het origineel werd gezongen door Percy Mayfield, maar Ray Charles maakte dit nummer pas echt bekend. Hij kreeg er zelfs een Grammy voor Best Rhythm en Blues Recording voor. Rolling Stone plaatste de song op nummer 397 op The 500 Greatest Songs of All Time-lijst.

9. Fast Car – Tracy Chapman

Fast Car is het populairste nummer van Tracy Chapman en staat op het gelijknamige debuutalbum van de zangeres. De zangeres vertelt dat het nummer over een stelletje gaat samen een leven probeert op te bouwen in de wijde wereld.

8. Drive – Halsey

De song Drive van Halsey staat op haar debuutalbum Badlands wat vorig jaar zomer uitkwam. Het nummer gaat over een jongen en een meisje die samen in de auto zitten en niet goed durven te zeggen dat ze elkaar leuk vinden.

7. Love Shack – B-52’s

De inspiratie voor dit nummer kwam van een huisje in de buurt van Athens, Georgia waar zangers Kate Pierson in woonde in de jaren 70. Er wordt gezegd dat het hutje langs de Atlanta Highway staat. In 2001 werd het nummer uitgeroepen tot een van de 365 Songs of the Century.

6. Highway To Hell – AC/DC

Deze song kwam uit in 1979 op het gelijknamige album van de band. Het nummer gaat over het erg zware leven van het constant op tour zijn en het leven on the road. Het liedje staat op nummer 258 van Rolling Stone’s 500 Greatest Songs of All Time.

5. Born To Be Wild – Steppenwolf

De song was origineel geschreven als een ballad, maar Steppenwolf gaf er toch een andere twist aan. Het nummer werd gebruikt in de film Easy Rider uit 1969 waarin je twee bikers van Los Angeles naar New Orleans ziet rijden. Daardoor wordt deze track vaak geassocieerd met motors.

4. Home – Edward Sharpe and the Magnetic Zeroes

Dit nummer kwam uit in 2010 als de tweede single van het album Up from Below. Het is niet zozeer een song die road trip gevoelens opwekt, maar als je richting huis rijdt is dit een heerlijk nummer om mee te zingen.

3. Shut Up And Drive – Rihanna

Shut Up and Drive is van het album Good Girl Gone Bad. De clip voor de track werd opgenomen in de Tsjechische hoofdstad Praag. In de song zingt Rihanna dat ze op zoek is naar een chauffeur die haar overal naar toe wilt rijden.

2. Cruise – Florida Georgia Line

Het Amerikaanse country duo Florida Georgia Line gaf dit nummer uit in de zomer van 2012. De track kwam op nummer 16 in de Billboard Hot 100 en werd in 2013 nog een keer uitgegeven als een remix van Nelly.

1. Get Out Of This Town – Carrie Underwood

Carrie zingt in dit nummer over dat ze de plaats waar ze woont wil vluchten en niet gevonden wilt worden. “If we get lost, I’ll be good with that,” is een van de lyrics. Het nummer staat op het album Carnival Ride uit 2007.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes