Spotify maakt playlists voor alzheimerpatiënten

Geschreven door op 22 december 2015 om 16:53
Spotify Wrapped Work-out tracks Spotify - Fotocredits Pixelbay (CC0 Publiek Domein)

Spotify speciale playlists gemaakt voor Alzheimerpatiënten. In de playlists is muziek uit de jeugd van de patiënten te horen.

Spotify Alzheimer

Spotify heeft de playlists gemaakt in samenwerking met Alzheimer Nederland. Op het Spotify-account van Alzheimer Nederland zijn drie playlists te vinden met muziek uit de jaren ’30 en ’40, ’50 en ’60 en ’70 en ’80. Luisteraars kunnen zelf ook nummers aan de playlist toevoegen. Dat is al duizend keer gedaan.

Alzheimer Nederland

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met dementie herinneringen aan hun kindertijd ophalen als zij muziek uit hun jeugd horen. Alzheimer Nederland roept het publiek dan ook op de playlists in de aanwezigheid van ouderen, bijvoorbeeld bij hun ouders of grootouders, af te spelen.

Dancing Queen

Dancing Queen van Abba is het meest afgespeelde nummer uit de playlist. Abba is ook de meeste beluisterde artiest, gevolgd door The Cats en Led Zeppelin. De playlists zijn al meer dan 20.000 keer beluisterd. Mannen luisteren het meest naar de playlist van de 70’s en de 80’s, terwijl vrouwen juist meer naar oudere muziek luisteren. Beluister de playlists hier.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Radio · Spotify Nieuws