Terugdenken aan Elvis Presley: 5 van zijn grootste hits

Geschreven door op 23 maart 2016 om 15:51

Het is vandaag precies 60 jaar geleden dat het debuutalbum van Elvis Presley uitkwam. Dit album, met de naam Elvis Presley, stond tien weken bovenaan de Amerikaanse hitlijsten, werd meer dan een miljoen keer verkocht en maakte van Presley The King of Rock ’n Roll. Wij bij ArtiestenNieuws denken terug aan Elvis met vijf van zijn grootste hits.

5. Hound Dog

Origineel was dit nummer van Willie Mae ‘Big Mama’ Thornton, maar het werd pas echt bekend door de versie van Elvis Presley. Presley’s cover van Hound Dog staat op nummer 19 in de lijst 500 Greatest Songs of All Time van Rolling Stone Magazine.

4. Jailhouse Rock

Jailhouse Rock scoorde goed in de hitlijsten en stond in de VS 7 weken op nummer 1 in de Billboard Hot 100. De song werd uitgebracht voor de gelijknamige film uit 1957. In de videoclip danst Presley met een stel gevangenen.

3. Love Me Tender

Love Me Tender creëerde een draai aan het nummer Aura Lee dat in 1861 werd gecomponeerd door George R. Poulton. Het nummer werd herschreven voor de gelijknamige film. Presley liet het nummer voor het eerst horen tijdens een optreden bij The Ed Sullivan Show. De dag erna werd de song zo vaak besteld, dat het nummer al de gouden status kreeg, voordat ie officieel uit was.

2. Viva Las Vegas

Ook dit nummer nam Elvis op voor een film, weer met dezelfde naam. De song kwam uit in 1965 en beklom de Billboard Hot 100 tot de 29e plek. Tegenwoordig word het nummer nog steeds gebruikt in talloze films en series als verwijzing naar Las Vegas.

1. Heartbreak Hotel

Heartbreak Hotel stond wekenlang in diverse hitlijsten hoog aan de top en verkreeg uiteindelijk de dubbel platina status. Ook dit nummer werd door Rolling Stone uitgeroepen tot een van de 500 Greatest Songs of All Time. De tekst van het nummer is gebaseerd op een nieuwsartikel over een man die zelfmoord pleegde door uit een hotelraam te springen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.