7 muzikale odes aan steden

Geschreven door op 23 maart 2016 om 13:57

Songwriters halen hun inspiratie overal vandaan. Uit hun eigen liefdesleven, het weer, oorlogen.. en steden. En als een zanger een van zijn nummers naar een stad vernoemd, moet het vast wel heel speciaal zijn. Daarom hebben wij 7 songs voor je op een rijtje gezet waarin zangers de liefde voor een stad bezingen.

1. Amsterdam – Imagine Dragons

De song Amsterdam stond op de derde EP van de band en verscheen later ook op het debuutalbum Night Visions. Het is een van de meest gespeelde nummers van de band tijdens concerten.

2. Walking In Memphis – Marc Cohn

Dit nummer werd in 1991 uitgebracht door de Amerikaanse singer-songwriter. Cohn zegt dat het nummer 100 procent autobiografisch is en dat het nummer over een ‘Joodse gospel-muziek-liefhebber’ gaat. Het nummer gaat over meer dan de plaats Memphis, het gaat ook over het hebben van een spirituele openbaring.

3. Budapest – George Ezra

Britse singer-songwriter George Ezra kwam in 2014 met Budapest als zijn debuutsingle. Het nummer heeft volgens Ezra weinig te maken met de Hongaarse hoofdstad; hij was er zelfs nog nooit geweest toen hij het nummer uitbracht. De zanger was in Zweden en miste door een hele grote kater zijn trein naar Budapest. Toen besloot hij een nummer te schrijven over het feit dat hij kilometers weg was van de stad.

4. Englishman in New York – Sting

Englishman In New York staat op het tweede studioalbum Nothing Like The Sun van Sting. De Engelsman in kwestie is Quentin Crisp een bekende schrijver en verhalenverteller, die van Londen naar Manhattan verhuisde.

5. Liverpool Rain – Racoon

Deze song uit 2012 stond op het gelijknamige album van de Nederlandse band. Het nummer gaat over een autorit over het droevige platteland van Engeland.

6. Nutbush City Limits – Tina & Ike Turner

Nutbush City Limits was de laatste succesvolle single van Tina en Ike. Het nummer werd geschreven door Tina met haar geboortedorp, Nutbush Tennessee, in gedachten. Met dit nummer eerde Tina haar geboortedorp en Nutbush eerde de zangeres door een deel van de Tennessee State Route 19 naar haar te vernoemen.

7. Pompeii – Bastille

De song Pompeii verscheen op het album Bad Blood van de Britse band Bastille. Het nummer stond in het Verenigd Koninkrijk een lange tijd op de tweede plek in de hitlijsten en scoorde ook in Nederland hoog. Frontman Dan Smith vertelde in een interview dat het nummer gaat over twee mensen die om het leven komen bij de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius in Pompeii en daarom altijd samen zullen zijn.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes