Justin Bieber lijkt op Bob Dylan

Geschreven door op 15 juni 2015 om 15:38
Justin Bieber - Fotocredits Kim Erlandsen (Wikimedia Commons)

Justin Bieber lijkt zoveel op Bob Dylan dat hij waarschijnlijk ook net zo groot wordt als Dylan. Daar is Biebers manager Scooter Braun heilig van overtuigd.

Scooter Braun(33), de manager van Justin Bieber en Ariana Grande, ziet grote gelijkenissen tussen tienerster Justin Bieber en levende legende Bob Dylan in zijn jonge jaren. Dit gaf de manager afgelopen vrijdag aan in een interview met Billboard.

Justin Bieber lijkt op Bob Dylan

De manager is van mening dat Bieber dezelfde dingen meemaakt als Dylan in het begin van zijn carrière.

“In zijn beginjaren heeft Bob ook heel veel mensen kwaad gemaakt. Justin heeft net als hij daarna zijn excuses aangeboden en zichzelf hervonden. Dat is heel bijzonder”

aldus Braun.

Legendarische Switch

Ook Biebers besluit om te switchen van pop naar Dance en R&B, lijkt volgens zijn manager veel op Bob Dylans overstap naar de elektrische gitaar in 1965.
Op het Newport Folk Festival in Amerika verbaasde Bob Dylan destijds alle festivalbezoekers door voor het eerst een elektrische gitaar te gebruiken op het podium. Bekijk hier de video van Bob Dylans legendarische eerste non-akoestische set ooit. Het was een keerpunt in de carrière van de zanger, waar niet alle fans even blij mee waren.

De switch heeft geen negatieve gevolgen gehad voor zijn carrière. Levende legende Bob Dylan speelt vandaag de dag steevast voor uitverkochte zalen. Binnenkort is de zanger zelfs in Nederland te zien. In november geeft Bob Dylan concerten in Carré in Amsterdam.

Puberende Bieber

Braun was 25 jaar oud toen hij de toen 12-jarige Justin ontdekte op Youtube. De manager is naar eigen zeggen altijd een vaderfiguur geweest voor de jonge popster. Justin Bieber werd voorheen alleen opgevoed door zijn moeder. Het managen van Justin was volgens Braun vergelijkbaar met het opvoeden van een puberzoon.

Deze opvoeding was trouwens geen eenvoudige taak. De losgeslagen jonge Bieber heeft een hoop uitgespookt. Zo kwam hij diverse keren in aanraking met de politie om de meest bizarre redenen. Van illegaal tatoeëren en het aanrijden van een fotograaf tot het belagen van de buurman. Verder kwam Justin in het nieuws toen zijn illegale capucijneraapje in beslag werd genomen . Daarnaast scheen de popster zich regelmatig enorm  verwaand te gedragen.

Volwassen Bieber

Gelukkig is Justin Bieber inmiddels een volwassen man. Hij is ouder, wijzer en heeft zijn excuses aangeboden voor zijn losgeslagen gedrag in het verleden.

Voor zijn 21ste verjaardag werd Justin Bieber uitgenodigd bij de Roast show van Kevin Hart. Dit programma staat in het teken van het ‘voor lul’ zetten van artiesten. Hier heeft hij laten zien dat hij een over een flinke dosis zelfspot beschikt. Ook heeft Bieber laten zien dat hij oprecht goed kan zingen, en werd hij in 2013 uitgeroepen tot ’s werelds best verdienende entertainer onder de 30.

Eigenlijk kunnen we er niet meer omheen. Justin Bieber is uitgegroeid tot een enorm grote artiest. Maakt dat de vergelijking met Bob Dylan terecht?

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Bob Dylan Nieuws · Justin Bieber Nieuws · Nieuws · WTF