Festival Report: Pinkpop zondag, Pharrell maakte het bijna goed

Geschreven door op 15 juni 2015 om 13:53
Pinkpop - Fotocredits Joeke Remus de Vries - Flickr (CC BY 2.0)

Balen, balen en nog eens balen tijdens Pinkpop. Alle Sam Smith en Foo Fighters fans kregen helaas geen redelijke tegemoetkoming. Wel deed Pharrell ontzettend z’n best!

Frank Turner opende op Mainstage

Frank Turner and The Sleeping Souls opende de Pinkpop zondag op Mainstage. Het was een lastige dag om te openen. Het publiek was duidelijk teleurgesteld naar het terrein gekomen omdat Foo Fighters op het laatste moment hadden afgezegd vanwege een beenbreuk bij frontman Dave Grohl. Met totaal geen verwachtingen zochten de meeste festivalbezoekers een mooi plekje op het gras in de zon. Vanwege de teleurstelling een lastig publiek om mee te krijgen, zou je zeggen. Frank wist hier erg goed op in te spelen. Nadat hij een lekkere gitaarsound uit de speaker had geknald, en vele festivalbezoekers al verbaasd richting het podium keken, pakte hij toch even het moment om Dave Grohl beterschap te wensen. “Het mag best even gezegd worden: wat een baas dat hij dat concert in Zweden gewoon af heeft gemaakt.” Hij ontving een luid applaus.

Na een paar stevige pop-rock nummers zag je dat vele gasten hun luie positie op het gras hadden verruild met een goede danspositie. Het leek alsof Frank werkelijk een knop kreeg omgeschakeld bij de meesten. Toen hij vervolgens ook nog het nummer ‘Everlong’ van Foo Fighters begon te spelen kon het niet meer stuk, de Pinkpop bezoekers waren los. Hij ontving nog meer applaus doordat hij een liedje in het Nederlands probeerde te zingen. “Jullie hebben een hele moeilijke taal zeg. Maar het maakt niet zoveel uit hoe het eruit komt, ik heb het in ieder geval geprobeerd!” Frank Turnerand The Sleeping Souls was een groot succes.

Helaas is er nog geen video beschikbaar van hun optreden op Pinkpop. Wel hebben we een video van hun optreden in Londen. Kijk, luister en geniet.

YouTube player

Triggerfinger op het laatste moment

De Belgische rockband Triggerfinger werd op het laatste moment gevraagd om op Pinkpop een optreden te verzorgen. Vanwege de annulering van Foo Fighters onstond er namelijk een gat in de programmering van het festival. Triggerfinger kon dit gelukkig oplossen, maar konden ze ook in de behoefte van het rockpubliek voldoen?

Het was in ieder geval duidelijk dat het publiek uit de hand van de rockband at. “We zijn dan wel geen Foo Fighters. Beter gezegd: we zijn verre van Foo Fighters. Maar..” Verder kwam frontman Ruben Block niet omdat het publiek hem luidruchtig toejuichte. Hij kreeg een duidelijke blijk van waardering. Het is ook ongelofelijk om een dag van tevoren te horen dat je op Pinkpop speelt en dan de dag zelf met zo’n geweldige set aan te komen. Hij rockte het dak van de Mainstage eraf!

YouTube player

De Jeugd van Tegenwoordig op Pinkpop

De Jeugd begon goed met hun lekkere herkenbare deuntjes zoals Watskeburt en Get Spanish. Een mooi moment voor vele bezoekers om lekker te genieten op het gras, een hapje te nuttigen of om op een bescheiden manier een dansje te wagen. Langzamerhand kwamen steeds meer mensen in de feeststemming waardoor de menigte voor het podium groter werd. De zangers en rappers merkten dit en zagen hun kan om meerdere keren het nieuws over hun 10-jarige jublileum te brengen. Dat gaf hen een excuus om oude hitjes voorbij te laten komen, en dat viel goed bij het publiek. Ze sloten af met het nieuwe nummer ‘De Formule’ die ook goed in de smaak viel.

YouTube player

OneRepublic met lekkere meezingers

Dat OneRepublic hit na hit scoort is algemeen bekend. Het was dus ook niet raar dat de festivalgangers luidkeels konden meezingen met alle tracks. Wel was het opnieuw een moment van genieten op het gras, een hapje nuttigen of bescheiden een dansje wagen. Van springen was geen sprake, en ook kippenvel momenten kwamen er niet voorbij. In het algemeen was het dus een waardige headliner, maar niet meer dan dat.

YouTube player

Pharrell Williams als afsluiter

“Hello Amsterdam!”.. Pharrell opende de show met een enorme blunder. Toen hij vervolgens nog een keer ‘Amsterdam’ schreeuwde zag je het publiek goed balen. Gelukkig klom de zanger weer uit de put door een paar lekkere nummers te laten horen van zijn oude band N*E*R*D. Ook betrok hij het publiek in zijn show door 20 mensen op het podium uit te nodigen. Toen een aantal schattige kinderen vervolgens het podium op kwamen rennen tijdens het nummer ‘Happy’ had hij zijn voorgaande foutjes al goed gemaakt.

Het publiek bleef Pharrell natuurlijk continue vergelijken met Foo Fighters, een onmogelijke vergelijking natuurlijk. Hoe goed hij het ook deed, bij velen heeft hij door de tegenvaller geen indruk gemaakt. Toch moet er toegegeven worden dat hij flink zijn best deed met o.a. de dansers op het podium, alle hitjes en de nummers van N*E*R*D. Helaas sloot hij niet af met het nummer Happy, wat wel verwacht werd aangezien dat zijn grootste hit in Nederland is.

Al met al was het een geslaagde afsluiter. Jammer dat hij continu moest concurreren met Foo Fighters, dat heeft hij helaas niet gewonnen.

Dit was zijn optreden in 2010 met N*E*R*D

YouTube player

Toch naar de Foo Fighters?

Je kan nog gewoon aanwezig zijn bij de Foo Fighters. Op donderdag 5 november staat de rockband in Ziggo Dome Amsterdam. Tegen die tijd zal het been van Dave Grohl weer gewoon genezen zijn en kun je hem weer zien springen. Overigens was het ook wel leuk geweest om Dave in een rolstoel te zien terwijl hij ‘Walk’ zingt. Bij Topticketshop kun je de kaarten nog kopen voor dit concert.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.