Bennie Jolink opgenomen in het ziekenhuis

Geschreven door op 15 december 2015 om 13:21
Normaal - Foto: Wer-Al Zwowe - Bron: Wikimedia Commons

Bennie Jolink, de frontman van rockband Normaal, is opgenomen in het ziekenhuis om zich optimaal voor te bereiden voor zijn afscheidsconcert.

Bennie Jolink

Jolink ligt op de longafdeling van een ziekenhuis in Doetinchem. Volgens het management van Normaal is de zanger opgenomen om ervoor te zorgen dat hij dit weekend een goed optreden neer kan zetten.

Afscheidsconcert Normaal

Aanstaande zaterdag 19 december geeft Normaal een groot afscheidsconcert met de naam Ajuu, de mazzel! in de GelreDome. Jolink lijdt al meerdere jaren aan een zware vorm van astma. De problemen met de luchtwegen van Jolink waren dan ook de voornaamste reden voor de Achterhoekse band om te stoppen.

Normaal

De band uit de Achterhoek werd in 1974 opgericht door Bennie Jolink en Jan Manschot. Drie jaar later brak de band door met Oerend Hard, dat nog steeds erg populair is. Tussen 1977 en 2005 scoorde de band in totaal 46 Top 40-hits. Er zijn slechts vijf artiesten die meer hits wisten te scoren (Madonna, BZN, Michael Jackson, The Rolling Stones en Golden Earring). Vorig jaar bracht Normaal nog een album uit ter ere van hun 40-jarig bestaan.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Bennie Jolink Nieuws · Nieuws · Normaal Nieuws