De elfde van de elfde: de 11 beste carnavalskrakers

Geschreven door op 11 november 2015 om 17:48
Andre van Duin - Fotograaf Marco Verbeek - Wikimedia Commons

Het is de elfde van de elfde en dan wordt traditioneel het carnavalsseizoen afgetrapt. Wij zijn al volop in de carnavalsstemming en hebben de elf beste carnavalsklassiekers ooit gemaakt op een rijtje gezet.

11. Lawineboys – Joost

“Joost is anders geaard, lekker zichzelf da’s zeker wat waard, maar Joost is anders geaard”. Het is niet wat je denkt en dat maakt hem juist zo leuk.

YouTube player

10. Theo Maassen – Lauwe Pis

Eén van de laatste carnavalsplaten die de Top 40 wist te halen, alweer uit 2007. Theo Maassen had met dit nummer de twijfelachtige eer de slechtst scorende nummer 1-hit ooit te scoren.

YouTube player

9. New Kids – Groeten Uit Brabant

Wat is carnaval nou zonder zuipende, asociale Brabo’s. De New Kids maakten in 2010 een carnavalshit zoals alleen zij ze zouden kunnen maken.

YouTube player

8. André van Duin – Willempie

Willempie hoor je overal, zeker tijdens carnaval. Al 26 jaar goed voor prachtige polonaises.

YouTube player

7. Jos van Oss – Zachte G, Harde L

Tijdens carnaval is alles net wat platter. Het mooie van dergelijke platen in dit decennium is dat er in no time parodieën verschijnen. Zo volgde al snel Gooise R, Dubbel D  en rond Sinterklaas kwam Zwarte P, Witte L.

YouTube player

6. Guus Meeuwis – Brabant

Vier je carnaval in Oeteldonk, Lampegat of Krabbegat? Nee? Zelfs dan moet je deze kennen. Als je deze niet mee kan zingen ben je ook buiten het carnavalsseizoen niet welkom in Brabant.

YouTube player

5. De Deurzakkers – Zak Eens Lekker Door

Alweer veertig jaar oud en nog steeds zakt het complete zuiden lekker door. Begin dit jaar brachten de Deurzakkers zelfs nog een nieuwe versie uit.

YouTube player

4. Lamme Frans – Alles in Een!

Eén van de moderne carnavalshelden is toch wel Lamme Frans. Bewapend met confettikanonnen, consumptiebonnen en de complete inhoud van een slijterij in zijn lichaam zet hij met zijn carnavalscovers elke feesttent compleet op stelten.

YouTube player

3. Arie Ribbens – Polonaise Hollandaise

Arie Ribbens treedt niet meer op, maar deze kan niet in je Spotifyplaylist ontbreken. En zet het nummer ook eens op als je hollandaisesaus maakt.

YouTube player

2. Snollebollekes – Vrouwkes

Van Amsterdam tot Maastricht en zelfs in België, iedereen kan deze dijenkletser meezingen. Wij vinden hem hét carnavalsicoon van de 21e eeuw.

YouTube player

1. André van Duin – Paard in de Gang

Er kan er maar één de allerbeste zijn. Te veel mensen vergeten dat André van Duin, zeker in de jaren ’70, ’80 en ’90 verantwoordelijk was voor een heleboel carnavalskrakers. Waarvan deze – uiteraard – met stip op 1.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes