Tien grote en spraakmakende concerten in 2019

Geschreven door op 3 januari 2019 om 14:29
concerten, Rammstein - Foto: Kreppen Deth (Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0)

Net zoals elk jaar vinden er in 2019 ook weer concerten plaats. De redactie van Artiesten Nieuws heeft tien grote en spraakmakende shows op een rijtje gezet!

Shawn Mendes


Tieneridool Shawn Mendes staat in maart 2019 maar liefst twee keer in de Ziggo Dome! Op donderdag 7 maart 2019 geeft de singer-songwriter de eerste show in de Amsterdamse concertzaal. Deze was zo snel uitverkocht, dat er voor een dag later, vrijdag 8 maart 2019, een extra concert werd aangekondigd. Ook voor dit concert waren binnen een paar minuten geen kaarten meer beschikbaar.

Mumford & Sons


Binnen een halfuur was het concert van Mumford & Sons op donderdag 9 mei 2019 in de Ziggo Dome volledig uitverkocht. Dit tot groot verdriet van de fans die geen ticket konden bemachtigen. Maar goed nieuws: de band is namelijk een van de headliners van Pinkpop, dat plaatsvindt in het weekend van 8 tot en met 10 juni 2019.

Elton John


Elton John komt in 2019 naar Nederland om afscheid te nemen van zijn fans. Na ruim een halve eeuw getourd te hebben, houdt de Brit het voor gezien. Het eerste afscheidsconcert in de Ziggo Dome vindt plaats op woensdag 15 mei 2019. Binnen no-time waren er geen kaarten meer te verkrijgen, waarna er een extra show werd aangekondigd. Op zaterdag 8 juni 2019 neemt een van de langst werkende artiesten uit de popmuziek definitief afscheid van zijn Nederlandse publiek.

Elton John - Fotocredits Richard Mushet (Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0)

Elton John – Fotocredits Richard Mushet (Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0)

Backstreet Boys


Tijdens hun ‘DNA World Tour’ komen de Backstreet Boys ook naar Nederland! Op donderdag 23 mei 2019 staan de mannen in een uitverkochte Ziggo Dome te Amsterdam. Tijdens de show komen volgens de band oude hits voorbij, maar worden er ook nieuwe nummers van het album ‘DNA’ ten gehore gebracht.

Marco Borsato


De geruchten gingen al langer de ronde, maar tijdens een persevenement kondigde Marco Borsato aan terug te keren naar De Kuip. De concerten waren telkens in een mum van tijd uitverkocht, waarna de zanger extra shows aankondigde. Vooralsnog staat Borsato maar liefst vier keer in het Rotterdamse voetbalstadion. De optredens vinden plaats op woensdag 29 mei, zaterdag 1, zondag 2 en woensdag 5 juni 2019.

Eagles


De leden van Eagles kondigden in 2016 aan niet meer te touren vanwege het overlijden van bandlid Glenn Frey. Toch heeft de band een nieuwe wereldtour voor 2019 aangekondigd. Samen met de zoon van Frey betreden de mannen op zaterdag 1 en maandag 2 juni 2019 het podium van de Amsterdamse Ziggo Dome. Tijdens deze shows kunnen de fans de grootste hits van de countryrock groep verwachten.

P!NK


In 2019 geeft zangeres P!NK twee keer een show in Nederland. Op zondag 16 juni 2019 betreedt de Amerikaanse het podium van de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. Het concert was binnen een paar minuten volledig uitverkocht. Om deze reden komt de popartieste ook op zondag 11 augustus 2019 naar Nederland. Op het Malieveld in Den Haag geeft ze de tweede Nederlandse show van de ‘Beautiful Trauma World Tour’.

P!nk - Fotocredits: Allison Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0)

P!nk – Fotocredits: Allison Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0)

Rammstein


Na een subtiele hint van concertorganisator Greenhouse Talent leken de fans het zeker te weten: Rammstein komt naar De Kuip in Rotterdam. Een dag later werd het nieuws bevestigd. De Duitse band geeft op dinsdag 25 juni 2019 een concert in een uitverkocht voetbalstadion.

Muse


Op 27 september 2018 kondigde Muse een wereldtournee aan, maar toen nog zonder data. Pas op 5 november 2018 werd bekendgemaakt dat Matt Bellamy en co. op donderdag 27 juni 2019 optreden in het Goffertpark te Nijmegen. De show maakt deel uit van de ‘Simulation Theory Tour’, die in het teken staat van het gelijknamige album.

Ariana Grande


In eerste instantie dachten Arianators dat Ariana Grande voor twee concerten naar Nederland zou komen. Op het Twitteraccount van de zangeres kondigde ze aan op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus 2019 een show te geven in de Amsterdamse Ziggo Dome. Deze twee shows waren zo snel uitverkocht, dat er ook een optreden op woensdag 11 september 2019 werd aangekondigd.

Ariana Grande - Fotocredits Emma Sheehan - Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Ariana Grande – Fotocredits Emma Sheehan – Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

 

Bron: Ziggo Dome, De Kuip, Johan Cruijff ArenA, Goffertpark

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes