Broederliefde niet langer Ambassadeur van de Vrijheid na antisemitische leuzen

Geschreven door op 9 maart 2017 om 14:18
Broederliefde - Fotocredits Limburg811 (Wikimedia Commons)

Broederliefde zal toch geen Ambassadeur van de Vrijheid zijn tijdens Bevrijdingsdag. Dit heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei besloten naar aanleiding van een video waarop één van de rappers van de groep antisemitische leuzen roept.

Antisemitische leuzen

Rapgroep Broederliefde zal niet als Ambassadeur van de Vrijheid fungeren tijdens Bevrijdingsdag. Dit heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei besloten naar aanleiding van een opgedoken video. In de video is rapper Emms te zien, terwijl hij antisemitische leuzen scandeert na de bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht van vorig jaar.

Excuses Broederliefde

De rapper heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, zo schrijft het comité op haar website:

“Hij is zich zeer bewust van de impact van de uitlatingen die hij heeft gedaan en heeft daar excuses voor aangeboden. In het kader van het ambassadeurschap heeft Broederliefde een bezoek gebracht aan voormalig vernietigingskamp Auschwitz. Het kwetsende karakter van zijn uitspraken is hem toen nog duidelijker geworden.”

De groep respecteert de beslissing, aldus het comité: “Het comité waardeert de inzet van Broederliefde. Desondanks is het Nationaal Comité 4 en 5 mei tot de conclusie gekomen dat de titel Ambassadeur van de Vrijheid nu niet passend is en wil voorkomen dat deze discussie op 4 en 5 mei het herdenken en vieren in de weg staat.”

Bekijk hieronder de video van het incident:

Bron: AD en Nationaal Comité 4 en 5 mei

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Broederliefde Nieuws · Fun Content · Nieuws · Roddels