Top 10 tranentrekkende songs voor mensen met een gebroken hart

Geschreven door op 14 februari 2019 om 14:17
Tranentrekkende songs - Credits: CMEarnest - Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Het is weer 14 februari, oftewel Valentijnsdag. Bekijk hier een lijst met de meest tranentrekkende songs voor mensen met een gebroken hart.

Top 10 tranentrekkende songs

Valentijnsdag is een verschrikkelijke dag voor mensen die lijden aan een gebroken hart. Maar liefdesverdriet levert ook een hoop moois op, zoals hartverscheurende nummers. Pak je zakdoeken erbij en luister naar deze tranentrekkende heartbreak songs.

Dancing On My Own – Calum Scott


Hoewel het origineel van Robyn opbeurend klinkt, kan de versie van Calum Scott zorgen voor waterige ogen. In een club ziet hij zijn ex-geliefde met een andere man staan. “I’m in the corner, watching you kiss her. I’m right over here, why can’t you see me? I’m giving it my all, but I’m not the guy you’re taking home…

YouTube player

The Winner Takes It All – ABBA


Over het algemeen staat ABBA bekend om zijn vrolijke popmuziek, maar met ‘The Winner Takes It All‘ laat de Zweedse groep zich van een hele andere kant zien. Volgens bandlid Björn Ulvaeus gaat het nummer over de ervaring van een scheiding.

YouTube player

i hate u, i love u – gnash (ft. Olivia O’Brien)


Nog steeds van elkaar houden na een breakup, maar weten dat je niet meer samen kunt zijn. “I hate you, I love you. I hate that I love you. Don’t want to, but I can’t put nobody else above you.

YouTube player

Nothing Compares 2U – Sinéad O’Connor


Nothing Compares 2U‘ is geschreven door Prince, maar bekendgemaakt door Sinéad O’Connor.

YouTube player

All I Want – Kodaline


‘All I Want’ is geïnspireerd door de break-up van zanger Steve Garrigan van Kodaline. Het nummer werd bekend als soundtrack van de eveneens tranentrekkende film ‘The Fault In Our Stars‘.

YouTube player

I Can’t Make You Love Me – Bonnie Riatt


Erachter komen dat een relatie maar van één kant afkomt. De schrijvers van ‘I Can’t Make You Love Me‘ wisten het hartbrekende gevoel om te zetten in een nummer, dat zij zelf “one of the most moving pieces of music I’d heard” noemden.

YouTube player

Someone Like You – Adele


Adele is de koningin van de hartverscheurende nummers. ‘Someone Like You‘ was geschreven vlak nadat de zangeres en haar vriend uit elkaar gingen. “When I was writing it I was feeling pretty miserable and pretty lonely“, vertelt de Britse over het schrijfproces.

YouTube player

Need You Now – Lady Antebellum


Met ‘Need You Now‘ wist Lady Antebellum een groot publiek voor zich te winnen. Ondanks dat het nummer een catchy deuntje heeft, is het nummer niet zo vrolijk als het laat lijken.

YouTube player

When I Was Your Man – Bruno Mars


In ‘When I Was Your Man‘ beschrijft Bruno Mars de pijn die hij voelde toen zijn geliefde hem verliet. Niet voor niets dat de zanger over het nummer zegt: “It’s the most honest, real thing I’ve ever sung.”

YouTube player

Always On My Mind – Willie Nelson


Het hartverscheurende nummer ‘Always On My Mind‘ is door verschillende artiesten gezongen, zo ook door Willie Nelson. “Always on My Mind’ bowled me over the moment I first heard it, which is one way I pick songs to record.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes