5 punk-, ska- en indiebands met dierennamen

Geschreven door op 4 oktober 2016 om 14:17
Wolf Alice - Foto: Paul Hudson - Flickr (CC BY 2.0)

Het is weer dierendag en dus is ’t ook weer tijd voor de traditionele lijstjes met artiesten die dierennamen gebruiken! Bands als The Eagles en Arctic Monkeys kent natuurlijke iedereen, maar ook in de alternatieve hoeken van de muziekwereld zijn groepen te vinden die zich lieten inspireren door het dierenrijk. We zetten er een aantal op een rijtje!

5. Frank Carter & The Rattlesnakes

Frank Carter werd met name bekend als zanger van de hardcorepunk-band Gallows. Nadat hij de band in 2011 verliet, begon hij in eerste instantie de groep Pure Love, maar vorig jaar besloot de Engelsman om een nieuw project te starten: Frank Carter & The Rattlesnakes. Nummers als Snake Eyes tonen bovendien aan dat Carter ook voor songtitels inspiratie put uit het dierenrijk:

YouTube player

4. Moose Blood

Alhoewel de bandnaam misschien anders doet vermoeden, komen de mannen van Moose Blood niet uit Canada. Dat weerhield de leden van de Engelse emoband er echter niet van om de eland in de naam van de groep te verwerken.

YouTube player

3. Zebrahead

Zebrahead staat al sinds eind jaren 90 bekend als feestband bij uitstek. De vrij willekeurig klinkende bandnaam hebben de mannen overigens niet helemaal zelf bedacht; de naam Zebrahead is namelijk ontleend aan een film uit 1992.

YouTube player

2. Reel Big Fish

Eén van de grootse ska-groepen uit de jaren 90 is Reel Big Fish. De dierlijke naam van de komische band is trouwens ook een woordgrap; het woord ‘reel’ klinkt natuurlijk als ‘real’, maar het is bovendien het Engelse woord voor het binnenhalen van een vis.

YouTube player

1. Wolf Alice

Na een paar jaar voorzichtig aan de weg te hebben getimmerd, bracht Wolf Alice vorig jaar hun debuutalbum My Love Is Cool uit. De plaat werd geprezen om de creatieve mix van indierock, grunge en postpunk. Dat de jonge Britten van dieren houden blijkt overigens niet alleen uit de bandnaam; zo speelt de kat Fluffy een rol in de clip van het gelijknamige nummer:

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes