10 songs over kings and queens

Geschreven door op 25 april 2016 om 17:07
Gouden Kroon - Credits Dennis Jarvis - Flickr (CC BY-SA 2.0) kings, queens, koninklijk, royals, crown

Koningsdag staat bijna voor de deur! En in muziekwereld zijn er genoeg liedjes te vinden over kings en queens en prinsen en prinsessen, ofwel metaforisch of niet, en ‘koninklijke’ popsterren. Daarom heeft ArtiestenNieuws ter ere van de aankomende Oranjedag, 10 tracks voor je op een rijtje gezet over royalty.

1. Dancing Queen – ABBA

De grootste hit van de Zweedse popgroep. De track stond op hun vierde studioalbum Arrival uit 1876 en is geschreven door Benny Andersson, Björn Ulvaeus en Stig Anderson.

2. King Of Pain – The Police

King of Pain is een song afkomstig van het album Synchronicity uit 1983 en is geschreven door Sting. Het nummer gaat niet over een koning, maar schreef Sting na de scheiding van zijn vrouw en de relateert de symbolen van pijn aan de ziel van de man. De track bereikte de derde plek in de US Billboard Hot 100.

3. Royals – Lorde

Royals was de debuutsingle van de Nieuw-Zeelandse Lorde en werd geschreven in een halfuur tijd. Dit nummer schreef ze over de luxe van popmuzikanten, maar ook historische aristocraten. De track stond op haar EP The Love Club en later op haar debuutalbum Pure Heroine.

4. Queen and King – Ane Brun

“When you reigned, I followed. Oh where is your queendom today.” De Noorse singer-songwriter Ane Brun bracht het nummer uit in 2011 op haar album It All Starts With One.

5. Midas Touch – Midnight Star

Midnight Star bracht in 1986 het nummer Midas Touch uit op het album Headlines. Deze track werd hun grootste hit in de UK. “Ive got the Midas touch. Everything I touch turns to gold.”

6. King of Anything – Sara Bareilles

King of Anything kwam uit in 2010 op het album Kaleidoscope Heart. “Het nummer is een soort van ‘f*** you’ song,” aldus Bareilles. “Ik heb meer ongevraagd advies gehad in mijn leven, dan ik kan tellen en dit is hoe ik dat opnam. Ik voelde me machtig toen ik deze frustratie omzette in muziek, zeker in een nummer dat niet boos klinkt.”

7. Caribbean Queen – Billy Ocean

In 1984 kwam het nummer Caribbean Queen van Billy Ocean uit op het album Suddenly. De track won in 1985 een Grammy voor Best Male R&B Vocal Performance. Hiermee was Ocean de eerste Britse artiest die een Grammy won in die categorie.

8. King Of Sorrow – Sade

King of Sorrow is de tweede single van het album Lovers Rock uit 2000 van de Engelse groep Sade. In de muziekvideo, geregisseerd door Sophie Muller, zie je een moeder die worstelt met het dilemma om voor haar kinderen te zorgen en haar droom om een zangeres te zijn.

9. Someday My Prince Will Come – Adriana Caselotti

Dit is een nummer voor de Disney fans onder ons: deze song was namelijk te horen in de film Snow White and the Seven Dwarfs in 1937. Het nummer werd ingezongen door Adriana Caselotti, die ook de stem van Snow White in de film verzorgde.

10. Riding With The King – B.B. King & Eric Clapton

De originele track was van singer-songwriter John Hiatt en werd later gecovered door B.B. King en Eric Clapton op het album met dezelfde naam. Hiatt paste zelfs de lyrics aan voor de Blues King en Clapton.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes