Verbiedt Vladimir Poetin rapmuziek in Rusland?

Geschreven door op 17 december 2018 om 11:57
Vladimir Poetin, cropped - Fotocredits: http://en.kremlin.ru/press/photo : You may use these photographs in your publication without the Presidential Press and Information Office's prior consent. - (CC BY 4.0)

Vladimir Poetin maakt zich zorgen over de toenemende invloed van rapmuziek in het land. De Russische president wil hier meer invloed op hebben.

Poetin legt rapmuziek aan banden

Vladimir Poetin maakt zich grote zorgen over de grote populariteit van rapmuziek in Rusland. Hij wil hier meer controle in hebben en stelt voor dat het Kremlin een leidende rol krijgt. Volgens de Russische president is rap gebaseerd op seks, drugs en protest. Deze ‘drugspropaganda’ vindt hij erger dan vloeken. Poetin wil rap echter niet verbieden, omdat dit de muziek alleen maar populairder zou maken. Tijdens een ontmoeting met zijn culturele adviseurs zei de president het volgende:

Als het onmogelijk is iets te stoppen, dan moet je er de leiding over nemen.

Rap concerten

Op woensdag 21 november 2018 stond een concert van de rapper Husky gepland in Krasnodar, een stad in het zuiden van Rusland. Armoede, corruptie en politiegeweld zijn veel besproken onderwerpen in zijn nummers. Zijn optreden werd gecanceld wegens ‘extremisme’. De Russische artiest ging hiertegen in protest door op het dak van zijn auto te klimmen en daar luidkeels zijn mening te verkondigingen. Hiervoor werd hij opgepakt en vastgehouden voor twaalf dagen wegens beschuldiging van ‘hooliganisme’.

Bekijk de beelden hieronder:

Dit bericht bekijken op Instagram

??????? ?????????? #????? #????????????

Een bericht gedeeld door Alina (@lintsy17) op

 

Bron: nos.nl, ad.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Sabine van Doornspeek, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Nieuws · Vladimir Poetin Nieuws