Foo Fighters geven spectaculair optreden tijdens Brit Awards 2018

Geschreven door op 22 februari 2018 om 15:30
Dave Grohl (Foo Fighters)- Lindsay (Wikimedia Commons)

Gisteren werden de jaarlijkse Brit Awards in de 02 Arena van Londen uitgereikt. Onder meer rockband Foo Fighters en rapper Stormzy gingen met de prijzen naar huis. Met name het optreden van Foo Fighters is door de intensiteit en de muzikale energie het bekijken waard. 

Brit Awards 2018

Gisteren was het weer tijd voor het jaarlijkse feestje van de Britse muziek. De felbegeerde Brit Awards werden overhandigd aan de beste muzikanten die het eiland te bieden heeft. Zodoende stond voor iedere muziekliefhebber uit Groot-Brittannië 21 februari 2018 al lange tijd met rood omcirkeld in de agenda. De Awards zijn met afstand de belangrijkste prijzen in de Britse muziekindustrie: iedere muzikant en muziekliefhebber wil er elke editie bij zijn.

Foo Fighters winnaar ‘International Group’

De Amerikaanse band Foo Fighters was genomineerd in de categorie ‘International Group’ en ging met deze prijs naar huis. De band van frontman Dave Grohl liet onder meer landgenoten The Killers en LCD Soundsystem achter zich. Nadat zij de prijs in ontvangst hadden genomen, liet Foo Fighters een spectaculaire uitvoering van hun vorig jaar uitgebrachte nummer The Sky is A Neighborhood horen.

Rapper Stormzy eveneens grote winnaar

Gister was  de Britse rapper Stormzy eveneens de gelukkige die met een prijs naar huis ging. Hij ging naar huis met de award voor beste Britse solo-muzikant. Het feit dat hij Ed Sheeran achter zich liet, was voor de kenners een grote verrassing. Stormzy liet zich in de uitreiking negatief uit over de Britse premier Theresa May. Hij stelde dat May de voormalig bewoners van de Grenfell Tower in Londen heeft laten barsten. Deze toren brandde vorig jaar af, maar de bewoners zijn sindsdien allerminst gesteund door de Britse regering, aldus Stormzy.

Pinkpop 2018

Voor de fans van de voormalig Nirvana-drummer en co. belooft onderstaand filmpje veel goeds. Komend jaar staan de Foo Fighters als headliner van zaterdag op het podium van Pinkpop en met het optreden tijdens de Brit Awards wordt hun heldenstatus andermaal bevestigd.

Bekijk hieronder het prachtige optreden van Foo Fighters:

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Dave Grohl Nieuws · Foo Fighters Nieuws · Nieuws · Videos