Kirk Hammett van Metallica speelt Amerikaanse volkslied

Geschreven door op 25 april 2018 om 15:18
Kirk Hammett (Metallica) - Foto: Gage Skidmore (Flickr, CC BY-SA 2.0)

Altijd al willen weten hoe het Amerikaanse volkslied op een gitaar van Metallica klinkt? Lees en kijk dan vooral dit bericht even verder! Kirk Hammett laat namelijk horen hoe een rockende Star-Spangled Banner klinkt. 

Hammett volkslied

Kirk Hammett, gitarist van de wereldberoemde metalband Metallica, heeft het Amerikaanse volk andermaal trots gemaakt. Hammett en zijn bandgenoten waren te gast bij een wedstrijd van de San Francisco Giants tegen de Washington Nationals. De muzikant speelde (zoals traditie is in Amerika) voorafgaande aan de wedstrijd in zijn geboortestad het Amerikaanse volkslied. In de Instagrampost van Metallica is te zien hoe hun gitarist zijn patriottische daad met verve uitvoert.

Metallica Night

Alle vier muzikanten van de band waren te gast in San Francisco voor het goede doel. De ‘Metallica Night’, die voor de zesde keer plaats vond in de Amerikaanse stad, is een jaarlijks evenement om fans een hart onder de riem te steken. Om deze avond extra speciaal te maken speelde Hammett dus zijn versie van het Amerikaanse volkslied. “Het is een zeer unieke en verschillende versie,” sprak de 55-jarige artiest tegenover ESPN“Ik vind het enorm leuk om het nationale volkslied te kunnen  spelen in mijn thuisstad.” James Hetfield, frontman en zanger van de band, vond de gelegenheid eveneens fantastisch. “Als de tijden goed zijn, maar ook als ze slecht zijn, mensen hebben steun nodig. Wij zijn gezegend om dit elk jaar te mogen doen en om deel uit te maken van deze dag.”

Lars Ulrich de sportman

Lars Ulrich, drummer van de succesvolle band, blijkt niet alleen een goed muzikant. Ook schuilt er een (kleine) sportman in de Deense oprichter van Metallica. De San Francisco Giants zouden er goed aan doen om Ulrich bij hun selectie te voegen.

Bron: Instagram en Blabbermouth. 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.