Mick Jagger werkt ‘ploeterend’ aan nieuwe muziek voor Rolling Stones

Geschreven door op 25 april 2018 om 12:17
Mick Jagger (The Rolling Stones) - Foto: Marcel Antonisse Wikimedia Commons

Alle fans van Mick Jagger opgelet! De frontman van de wereldberoemde band The Rolling Stones is bezig met het maken van nieuwe muziek.

Nieuw muziek Jagger

Is dat even goed nieuws! Mick Jagger is bezig met nieuwe muziek, zo heeft hij tegenover de Ierse krant Independent IE bevestigd. Het is echter nog niet duidelijk of het een soloalbum betreft, of dat de muzikant alleen bezig is voor nieuw ‘Rolling Stones-materiaal’.

Interview

Mick Jagger spreekt zich in een interview met de Independent IE uit over zijn dagelijkse bezigheden. “Ik ben momenteel aan het schrijven,” aldus de 74-jarige Brit. Wanneer de journalist vraagt of het een soloalbum of een nieuw album voor The Rolling Stones betreft, antwoordt Jagger: “Ik ben gewoon aan het schrijven. Het is voornamelijk voor The Stones, maar ik ben gewoon aan het schrijven. Ik heb niet veel nagedacht over wat ik heb geschreven. Ik ben maar wat aan het ploeteren”.   

Blue and Lonesome

Het meest recente album van The Stones, ‘Blue and Lonesome’, zag twee jaar geleden het levenslicht. Dit album werd door recensenten en critici uiterst goed ontvangen. De plaat werd door de journalisten van De Volkskrant bestempelt als ‘De beste plaat in 35 jaar’. Hopelijk krijgt deze klapper dus nu een waardige opvolger.

Eerste Britse tour in vijf jaar tijd

Mick Jagger en co. waren in 2017 nog tweemaal in Nederland te zien, maar tijdens het aankomende deel van hun No Filter Tour wordt Nederland helaas overgeslagen. The Rolling Stones beginnen in mei aan het nieuwe deel van hun tour en trekken langs stadions in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Tsjechië en Polen. Vele Britse fans hebben een dubbel gevoel overgehouden aan de nieuwe aankondiging. Zij waren gelukkig omdat het de eerste keer in vijf jaar tijd (!) is dat de band door het Verenigd Koninkrijk en Ierland trekt. De hoogte van de ticketprijzen zorgt echter ook voor grote woede bij de Britse fans. Lees hier meer over de woede van de Britse fans.

De iconische rockers spelen aankomende zomer in totaal elf shows. De exacte data en links naar de kaartverkoop zijn te vinden op de website van The Stones.

YouTube player

Bron: Independent IE. 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.