Adele bezoekt slachtoffers heftige brand in Grenfell Tower, Londen

Geschreven door op 15 juni 2017 om 15:07
Adele - Fotocredits: Niko Transmission (Flickr - CC BY-SA 2.0)

In de nacht van 14 juni is Adele gespot bij de Grenfell Tower in Londen. Hier was de zangeres om steun te bieden aan de slachtoffers van de heftige brand.

Adele bezoekt slachtoffers brand

In de nacht van 14 op 15 juni is Adele naar de wijk North Kensington gegaan. Hier is in de nacht van 13 op 14 juni een heftige brand ontstaan in de Grenfell Tower, een flat van 24 verdiepingen en 120 appartementen met 600 inwoners. De brand was zo heftig dat de hele flat in vlammen stond. Op Twitter postte een fan account dat de popster verschillende mensen knuffelde en zoveel mogelijk probeerde te steunen.

De superster heeft tot afgelopen jaar in Londen gewoond en was flink aangeslagen door de heftige brand. Dit was dan ook de reden dat ze aanwezig was, één dag na het ongeluk.

Heftige brand

Tijdens de brand zijn veel mensen klem komen zitten in een kleine ruimte. Verschillende mensen probeerden de brandweer te seinen met behulp van de zaklamp op hun telefoons. Mensen sprongen uit het raam om aan de vuurzee te ontsnappen of gooiden hun kinderen uit de flat in de hoop dat ze gevangen zouden worden.

Voor zover bekend zijn er zeventien mensen overleden aan de brand. Volgens de brandweer kan dit getal nog oplopen tot boven de honderd. Van de vierenzeventig gewonden liggen er achttien mensen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hele gezinnen worden vermist. Hoelang het duurt tot alle verdiepingen zijn onderzocht is nog niet bekend. Het gebouw is momenteel te onveilig voor een zoektocht.

Theresa May, premier van het Verenigd Koninkrijk, laat in een interview weten dat ze er alles aan gaan doen om erachter te komen wat er precies is gebeurt.

Bron: NME.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Adele Nieuws · Artiesten · Nieuws