Five Finger Death Punch-frontman Ivan Moody staakt Europese tour

Geschreven door op 15 juni 2017 om 14:52
Five Finger Death Punch - Foto Adam Bielawski (Wikimedia)

Five Finger Death Punch-frontman Ivan Moody zal de huidige Europese tour van zijn band niet afmaken. De zanger wordt tijdelijk vervangen door Tommy Vext.

Five Finger Death Punch zanger staakt tour

Five Finger Death Punch zal het in het vervolg van haar huidige Europese tour moeten stellen zonder frontman Ivan Moody. De zanger heeft besloten de tour te staken. Hij wordt voor het restant van de Europese tour vervangen door Tommy Vext. Moody blijkt opnieuw te worstelen met zijn alcoholverslaving, waar hij in het verleden al voor opgenomen is.

Hiermee lijkt ook de werkelijke reden voor de dramatisch verlopen show in Tilburg boven water te zijn gekomen. Eerder kwam de band nog met een statement voor de veelbewogen show.

Statement Ivan Moody

Op de officiële website van Five Finger Death Punch laat Moody weten zich te schamen voor zijn verslaving:

Ik schaam me dat ik moet toegeven dat mijn verslaving opnieuw is komen opspelen. Ik bevond me op gevaarlijk terrein voor onze show in Tilburg, en hoewel veel van de gebeurtenissen tijdens de show buiten mijn macht lagen, heeft de schaamte voor het feit dat ik niet alles heb kunnen geven me over het randje geduwd.

Het zou niet eerlijk zijn tegenover mijn vrienden binnen de band en de fans om door te gaan in mijn huidige conditie. Eén van de zwaarste dingen van een verslaving is de eenzaamheid die je voelt, dus de support van de band en alle fans helpt me enorm in mijn drive. Ik ga er alles aan doen om beter te worden, zodat ik zo snel mogelijk terug het podium op kan.

“Band groter dan één lid”

In hetzelfde statement steekt gitarist Zoltan Bathory zijn frontman een hart onder de riem. Tegelijkertijd laat hij weten dat de band de tour gewoon af zal maken:

Wij zijn als band volledig toegewijd aan het supporten van Ivans weg naar beterschap. We zijn geschokt en verdrietig om onze broeder te zien worstelen met zijn verslaving. Vrijwel iedereen op de wereld kent wel iemand die worstelt met een verslaving en zal kunnen begrijpen hoe moeilijk het is om een dierbare te zien worstelen.

Five Finger Death Punch heeft de intentie om alle geplande shows te spelen. De band is groter dan één lid.

Tommy Vext

De overgebleven shows van de huidige Europese tour zullen dus gespeeld worden met zanger Tommy Vext. De vocalist vindt het een eer om Moody te mogen vervangen:

Het is een enorme eer om samen met Five Finger Death Punch het podium te mogen betreden. Vandaag de dag ben ik zelf acht jaar nuchter, dus ik kan me Ivans worstelingen goed voorstellen.

Ik voel niet enkel verantwoordelijkheid richting de fans van de band, maar ook naar Ivan, zodat hij zo snel mogelijk weer terug kan keren en gezond is.

Bron: Website Five Finger Death Punch

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Robin de Roode, redacteur bij Artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Five Finger Death Punch Nieuws · Nieuws
Menu