Yoko Ono ontvangt credits voor meeschrijven John Lennons ‘Imagine’

Geschreven door op 15 juni 2017 om 14:04
Yoko Ono en John Lennon (Imagine) - Foto Joost Evers (Wikimedia)

Yoko Ono wordt officieel toegevoegd als co-schrijver van John Lennons klassieker ‘Imagine’. Het nieuws werd op 14 juni bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de ‘National Music Publishers Association’ in New York.

Yoko Ono ontvangt credits voor ‘Imagine’

In 1971 bracht John Lennon zijn nu legendarische klassieker ‘Imagine’ uit. Waar in eerste instantie altijd gedacht werd dat de track door John Lennon alleen geschreven was, krijgt nu ook zijn weduwe Yoko Ono erkenning voor het nummer.

De vrouw van de in 1980 overleden Lennon was op woensdag 14 juni aanwezig bij een evenement van de Amerikaanse ‘National Music Publishers Association’, waar ze samen met zoon Sean Lennon een award in ontvangst nam namens haar overleden man. Hier werd het nieuws bekendgemaakt.

Interview John Lennon

Het Amerikaanse entertainmentmedium Variety meldt dat tijdens het evenement een video werd getoond van een interview die Lennon in 1980 gaf.

In de video geeft de oud-Beatle aan dat Ono hem hielp met ‘Imagine’ en dat ook zij credits verdient. Nu, ruim 45 jaar na uitgave van het nummer, zal Yoko Ono dus officieel als co-schrijver van het legendarische nummer toegevoegd worden!

Beluister John Lennons legendarische klassieker:

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · John Lennon Nieuws · Nieuws