North Sea Jazz Club vraagt faillissement aan

Geschreven door op 21 februari 2017 om 13:35
Gregory Porter - Foto: Stefan Brending - License: Creative Commons CC-BY-SA-3.0 - (Bron: Wikimedia Commons) North Sea Jazz Club

Dinsdag ochtend heeft de North Sea Jazz Club faillissement moeten aanvragen. Na ruim vijf jaar verdwijnt de club.

North Sea Jazz Club failliet

De club wilde graag verder onder een andere naam, maar de verhuurder van het gebouw was het hier niet mee eens en zag dit als contractbreuk. Hierdoor zijn de aandeelhouders zich een voor een gaan terugtrekken. Maar dat is niet de enige reden van het faillissement.

Het North Sea Jazz Festival zei onlangs de licentieovereenkomst op, omdat ze al een tijdje zagen dat het niet goed ging met de club. “Er waren financiële problemen, maar we hadden ook onze twijfels over de programmering. In het begin waren we heel enthousiast over de samenwerking, later werd duidelijk dat de club geen extensie van ons merk betekende,” zegt de directeur van het North Sea Jazz Festival.

reactie Westergasfabriek

De directeur van de Westergasfabriek laat in een reactie aan de krant weten dat ze erg gehecht zijn aan de naam North Sea Jazz Club, maar dat dat niet is waar alles om draait. Het belangrijkste is dat er een enorme huurachterstand is. Er is al vier maanden niet voor de huur betaald.

concerten North Sea Jazz Club

Namen als Gregory Porter en Rita Reys traden de afgelopen jaren op in de club. Er staan nog steeds concerten in de agenda. De kaartverkoop voor deze concerten is gestaakt.

Bron: Nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.