K3 zoekt K3 kent geen genade

Geschreven door op 4 oktober 2015 om 14:54
Josje Huisman (K3) - Foto: Mark Goes - Bron: Wikimedia Commons

Hoewel aflevering 5 van K3 zoekt K3 met 26 kandidaten van start ging, eindigde het slechts met negen kandidaten. Benieuwd welke zijn overgebleven? Hier lees je meer!

Aflevering 5: bootcamp

Al vier weken is het programma K3 zoekt K3 op zoek naar de beste kandidates die de fakkel kunnen overnemen van Karin, Kristel en Josje. Met workshops van bekende coaches zullen de kandidates moeten aantonen dat ze het waard zijn om door te gaan naar de live shows. Ze zullen dans, toneel en zanglessen krijgen tijdens de bootcamp. Afgelopen vrijdag werd aflevering 5 uitgezonden waarbij de kandidates voor de eerste keer flink op de proef werden gesteld.

Alle 26 kandidaten binnen K3 zoekt K3:

Voordat we verklappen welke kandidaten door zijn naar de volgende ronde, herinneren we jullie eerst aan de 26 kandidaten waarmee het bootcamp avontuur werd gestart afgelopen vrijdag:

1. Keoma – het speciale buurmeisje die je wil leren kennen.

2. Nora – wil met haar Marokkaanse achtergrond kleur brengen binnen k3.

3. Lauren – Bekend op de Belgische televisie en kan werkelijk alles op het gebied van entertainment.

4. Liesbeth – zingt graag musicalnummers en zingt ze voortreffelijk.

5. Lieselot – ondanks haar kromme houding een ontwapenend gezichtje.

6. Laura – ontzettend enthousiast!

7. Adrienne – student maatschappelijk werk die haar droom achterna gaat jagen.

8. Klaasje – op van de zenuwen maar ontzettend lief.

9. Lisa – een lekkere stoere, goede zangeres.

10. Suzan – een lompe meid, maar heel ontwapenend.

11. Marthe – erg lieflijk en een hoge aaibaarheid.

12. Annelore – afgestudeerd als schoonheidsspecialiste maar gaat nu haar droom achterna.

13. Anouk – raakte met het nummer ‘Wanneer zie ik jou terug’ de juiste snaar.

14. Jasmine – liet met hetzelfde nummer de jury zelfs huilen.

15. Jindra – wil samen met de roodharige Cailin, waarmee ze in de Sound of Music speelt, het K3 team invullen.

16. Cailin – wil samen met de blonde Jindra, die ze al kent sinds de musicalopleiding, het K3 team invullen.

17. Silke – een van een drieling maar de enigste die de passie heeft om binnen K3 te belanden.

18.Jantien – een super vrolijke meid uit Weeze.

19. Danique – werkt als danseres en dansdocent maar wil meer dan dat.

20. Sarah – een stijlicoon die met veel enthousiasme over het podium danste.

21. Roschell – komt van oorsprong uit India en wil nu haar droom waarmaken.

22. Elise – een horecamedewerker uit Groningen die een ander pad in wil slaan.

23. Hanne – zingt alleen onder de douche, maar heeft iedereen verbaasd met haar stem!

24. Laura – een gezichtje en een stemmetje waar je nooit boos op zou kunnen worden.

25. Pippi-Lotte – letterlijk en figuurlijk uit de volle borst goed gezongen.

26. Demi- Nederlands, nuchter, stoer en sexy, Gert werd er bang van maar Josje vindt haar perfect voor K3

YouTube player

K3 als uniek fenomeen

K3 is niet zomaar over te nemen. Ze hebben in totaal zes miljoen platen verkocht, vijf films gemaakt, een eigen televisieserie en concerten waarbij meer dan twee miljoen fans uit hun dak gingen. Kortom, K3 is een uniek fenomeen en dat willen ze blijven!

De 1e bootcamp opdracht

Alle meiden kwamen met hun koffertjes in een grote bus aan bij C-mine in Genk. Ze wisten totaal niet wat ze konden verwachten en dat maakte het ontzettend spannend. “Vandaag worden jullie klaar gestoomd om de fakkel over te nemen van K3”, verteld Niels, een van de presentatoren, aan de kandidaten. “Het zal een cruciale proef worden waarbij er nog 11 afvallen voordat we vertrekken naar de villa waar de bootcamp plaats zal vinden.” Tussen de kandidaten waren er meteen geschrokken gezichten te zien. Die geschrokken gezichten veranderden al snel in verraste gezichten. Niels vertelden hen namelijk: “Jullie krijgen dadelijk een primeur te horen, de nieuwe single van K3! De nieuwe single heet: 10.000 luchtballonnen. Jullie krijgen na het nummer de tekst in handen. Het is de bedoeling om deze tekst binnen één uur in je hoofd te stampen en op te treden voor de jury. Succes!”

De jury van aflevering 5

Behalve K3 en Gert was ook Miguel Wiels speciaal naar Genk gekomen om de dames te beoordelen. “Als componist, producer en muzikant probeer ik mijn steentje bij te dragen door objectief en vooral vanuit mijn eigen standpunt te kijken. Zo probeer ik de juiste keuze te maken.” Ook Kristel is enthousiast: “je kent ze echt nog niet, dus daar kijk ik wel naar uit. Ik heb door de zenuwen erg slecht geslapen de afgelopen twee nachten, dus ik weet niet of dat invloed zal hebben op mijn humeur.”

Resultaat van opdracht 1

Nadat de jury een selectie had gemaakt, verschenen zij weer voor de groep met kandidaten. Gert nam het voortouw en begon: “Het was een moeilijke opdracht, maar we hadden meer verwacht. Wij zijn als jury erg teleurgesteld in de prestatie van vandaag.. Teksten zijn erg vaak vergeten!” Miguel kreeg de eer om te vertellen welke kandidaten door mochten naar de villa van de bootcamp:

“Laura Aussems, Jindra, Lauren, Demi, Lisa, Marthe, Klaasje, Norah, Sarah, Adrienne, Suzanne, Roschell, Hanne, Annelore en Keoma.”

15 dolgelukkige meiden mochten de bus instappen!

YouTube player

Opdracht 2.1:

Al voordat de 15 meiden de bus in mochten stappen, begon het volgende spel al. Ze moesten namelijk allemaal voor het instappen een nummer kiezen. Waarvoor? Dat was de vraag.. Gelukkig werd het mysterie snel opgelost door een videoboodschap van K3 zelf: “hallo meiden, K3 draait natuurlijk ook om samenwerken en zo meteen dagen we jullie daarom al uit. De kleuren van de cijfers die jullie hebben gekregen verklappen niet alleen welke groepjes jullie gaan vormen, maar het is ook de cijfercombinatie van de tandems die buiten klaarstaan. Als je de code ontcijfert hebt, kan je vertrekken naar de villa van de bootcamp. Degene die het als eerste ontcijfert heeft mag de mooiste kamer van de villa kiezen!” Toen de bus bij de plek van de tandems was aankomen, renden de kandidaten als een speer naar buiten.

YouTube player

Opdracht 2.2:

15 kandidaten stonden tijdens dag 2 klaar voor de workshops! Hiervoor stonden ook drie bekende coaches klaar om hen les te geven:

Kristof Aerts – zal zich ontfermen over de zanglessen.

Axana Ceulemans – zal zich als choreograaf van K3 ontfermen over de danslessen.

Carry de Klerk – zal de meiden leren om met de juiste adem te oefenen door dictie les te geven. Dit woord was voor sommigen nogal apart.

YouTube player

Kristel flipt!

Laura, Adriënne en Jindra kregen dictie les wat eigenlijk best goed verliep. Op zekere hoogte vroeg Kristel: “hebben jullie al eens een dvd van de K3-show gezien?” Toen ze nee-knikkende blikken kreeg, werd ze lichtelijk boos. “Dan raad ik jullie wel aan om ze te bekijken, want eigenlijk weten jullie dan helemaal niet waar K3 voor staat als je dat nog nooit gezien hebt.” Adriënne probeerde het nog goed te praten: “ik heb wel dvd’s van musicalshows gezien.” “Maar een musical is geen theatershow toch? Je hebt nog nooit zo’n optreden gezien? Ik snap niet dat je dat nog niet gezien hebt. Je hebt auditie gedaan om bij K3 te komen, je bent voorbij 6000 meisjes gekomen en je hebt nog nooit een show gezien? Ga, er liggen dvd’s in de villa. Dag. Sorry hoor, maar daar kan ik niet bij. Ik ben kwaad, ontgoocheld en ik heb zin om te zeggen: allemaal weg. Ga naar die dvd’s kijken. Ik moet m’n plek afstaan aan mensen die nog niet eens de moeite doen om te kijken waarvoor ze zich inschrijven? Dat gaat niet!

YouTube player

Een nieuwe dag:

K3 is alleen K3 met een goede combinatie van meisjes. Josje komt de villa binnen: “vandaag krijgen jullie workshops van andere bekende experts. Opletten, je best doen en om je heen kijken! Na de workshops moeten jullie zelf groepjes van drie samen stellen. Zorg ervoor dat het goed gekozen is, want morgen moeten jullie optreden en na dat optreden zullen we afscheid moeten nemen van een paar meiden.”

De bekende experts:

Stenley Burleson – een welgekende en ervaren musicalartiest. “Ik ga vooral de podiumkwaliteiten aanscherpen! Ik kijk dus naar de uitstraling op het podium!

Jochem van Gelder – “als presentator weet ik als geen ander hoe belangrijk improviseren is. Vooral met jonge kinderen gaat het niet altijd zoals je had verwacht. Daarom is deze workshop erg belangrijk.”

Onderlinge K3-meisjes

Na de workshops mochten de meiden teams van drie vormen. Ieder team kreeg een K3-nummer en de kans om deze in te studeren. Natuurlijk zat er weer een addertje onder het gras! K3 had al eerder gezien dat de meiden veel fouten maakten vanwege de stress. Daarom besloten ze de generale repetitie te beoordelen in plaats van het werkelijke optreden. De jury, K3, Gert en Miguel, keken mee via geheime camera’s.

Door naar aflevering 6

Na het optreden maakte de jury bekend wie we terug zien in aflevering 6:

Marthe, Lisa, Lauren, Klaasje, Laura, Suzan, Nora, Sarah en Keoma.

YouTube player

Spannend einde

De aflevering eindigde met twee auto’s waarin de zes afgevallen kandidates de villa verlieten. Bij een t-splitsing ging iedere auto zijn eigen weg. Demi merkte als eerste op dat ze niet meer achter de andere auto aanreden. Demi: “waar gaat die auto nou naartoe?” Zou er nog een addertje onder het gras zitten? Dat zien we volgende week in K3 zoekt K3!

KAARTEN VOOR K3

K3 is momenteel nog bezig met een afscheidstour. Wil jij de oude K3 voor de aller-laatste keer zien en de nieuwe K3 voor de aller-eerste keer zien? Bestel dan snel je kaarten op deze website of kijk op de website van K3. De oude K3 en de nieuwe K3 zullen na het programma K3 zoekt K3 samen op tournee gaan. Eigenlijk zullen ze dus als K6 het podium betreden. Een unieker concert zal je niet snel meer meemaken!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · · ·