Airbourne begint na Europese tour aan nieuw album

Geschreven door op 7 november 2017 om 13:08
Airbourne - Foto Alfred Nitsch (Wikimedia)

Airbourne is momenteel nog druk bezig met een Europese tour, maar duikt daarna terug de studio in! De Australische rockers beginnen binnenkort met het werken aan een nieuw album.

Airbourne begint na tour aan nieuw album

Goed nieuws voor fans van Airbourne! De Australische band, die onlangs de Melkweg nog op haar grondvesten deed schudden, duikt binnenkort terug de studio in! Artiesten Nieuws sprak met drummer Ryan O’Keeffe en gitarist Harri Harrison over het succes van hun meest recente plaat ‘Breakin’ Outta Hell’, waar O’Keeffe de plannen van de band onthulde:

“Het is mooi om een vierde plaat te hebben die goed presteert. Het blijft met elk album steeds beter gaan en dat is wat we na deze tour opnieuw willen doen.”

“Studio niet meer in Melbourne”

Waar de band haar nieuwe plaat gaat opnemen, is nog niet bekend. “De studio waar we het laatste album hebben opgenomen zit niet meer in Melbourne,” zo zegt de drummer. “Ik geloof niet dat er een studio in Melbourne is die we goed genoeg achten. Dat is leuk, want het houdt in dat we het waarschijnlijk ergens anders in de wereld gaan doen.”

O’Keeffe vervolgt: “We kennen de producer nog niet, zo ver zijn we nog niet. Maar eerst moeten we wat nummers maken en daar aan werken.”

“Creativiteit kan niet gedwongen worden”

De drummer gaf een klein inkijkje in hoe de band haar nummers schrijft: “Het gebeurt tijdens soundcheck of in een kroeg terwijl je een biertje drinkt. Je krijgt een idee en haalt je iPhone tevoorschijn om het op te schrijven. Het gebeurt al zittend op een balkon met een akoestische gitaar of al spelend met de hele band in een kamer. Creativiteit kan niet gedwongen worden.”

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Airbourne Nieuws · Artiesten · Nieuws · Videos