Is Jennie Lena in The Voice nog te verslaan?

Geschreven door op 8 januari 2016 om 22:43
Jennie Lena - Fotocredits: Rogier Wagenaar (Wikimedia Commons)

Hoe krachtig het CV van Jennie er ook uit ziet, op de radio werd ze nauwelijks gedraaid. Inmiddels is dat wel veranderd dankzij The Voice Of Holland. Ze is de absolute publieksfavoriet.

Lees ook: Jennie Lena covert een nummer van rivaal

De ervaring van Jennie Lena

Jennie Lena (echte naam: Jennie Willemstijn) speelde al eens het befaamde Apollo Theater in New York plat. Stond op het podium van Parijs’ oudste concertzaal Olympia, waar grootheden als Jacques Brel en Edith Piaf legendarische optredens verzorgden. Zong met Anouk en Postmen. Reisde de wereld over als voorprogramma van Joss Stone. ,,Ik heb een mooi cv,” reageert Jennie (38) nuchter in een interview met het AD wanneer ze de opsomming hoort.

Hoe mooi dit ook allemaal klinkt, op de radio was ze bijna niet te horen. En zolang een artiest op de radio niet voorbij komt, zal het grote publiek haar naam ook nooit leren kennen. Hier moest volgens haar verandering in komen en zodoende schreef ze zich in bij The Voice. ,,Ik merk nu al wat een krachtig medium televisie is. Ik knal wekelijks bij 2,5 miljoen huiskamers binnen en daardoor gaan er ineens allerlei deuren open. Ik bedoel: Perez Hilton, de bekendste blogger van Amerika, wijdt zo’n beetje elke week een stukje aan mij! Praten met een buitenlands label is ook een stuk makkelijker, ik hoef ze mijn auditie maar te laten zien en ze zijn enthousiast.”

Songs vóór The Voice avontuur

“Ik ben al 7 jaar bezig in de muziekbusiness en heb al die tijd alles in mijn eentje gedaan, van arrangementen bedenken tot videoclips maken. Ik weet daardoor precies hoe ik alles wil, maar blijft dat ook overeind als je in de wereld van The Voice binnenstapt? Dat Anouk coach werd, maar ook de deelnames van Shirma Rouse (in 2013) en Rob de Nijs (in 2014) – goede vrienden van mij – heeft me over de streep getrokken. Ik hoef niet te veranderen door The Voice. Ze vinden het daar juist heel prettig dat ik weet wat ik wil.”

Nu droomt ze van een wereldtournee. “Niet langs de Wembley Stadiums van de wereld hoor, meer de Paradiso’s. Spelen in de Blue Note Jazz Club of op het Montreux Jazz Festival. En ik wil dolgraag naar Japan, Japanners zijn echte muziekliefhebbers.”

Luister hieronder naar een nummer die Jennie opnam vóórdat het avontuur in The Voice startte. 

Professionals binnen The Voice

Dit jaar zijn de professionele artiesten in de absolute meerderheid. Onder anderen Jennie Lena als publieksfavoriet volgens de media en voormalig top-40 artiest Brace (Moppie, Leipe Mocro Flavour). Ook Ivan Peroti (leadzanger van de band Sven Hammond) doet dit jaar mee. De zanger van Kraak & Smaak, Ivar Vermeulen, zit ook nog steeds in de race. Voeg daarbij kandidaat Jared Grant (duet met Trijntje Oosterhuis, voorprogramma van Alain Clark) en het is duidelijk dat de ‘amateurs’ in de minderheid zijn. Want ook de Rotterdamse Neda Boin (die er inmiddels uit is) heeft het conservatorium afgerond en werkt als zangeres en zangdocent.

Luister hieronder naar het optreden van Jennie Lena van vanavond.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.